SEGRE

URBANISME NORMATIVA

L'oposició creu que l'alcalde s'ha vist forçat a ajornar el POUM

PDeCAT, ERC, Crida i Comú atribueixen la decisió al “fracàs” de la gestió del pla i la falta de consens || Ciutadans i PP argumenten la interferència de les eleccions

Geopolítica i POUM

Geopolítica i POUMSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tota l’oposició a la Paeria es va congratular ahir que l’alcalde, Fèlix Larrosa, ajorni a després de les eleccions municipals la tramitació del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), com va avançar ahir aquest diari, tot i que per diferents raons. Ciutadans i PP coincideixen amb Larrosa a argumentar que les eleccions podrien interferir en el debat, mentre que PDeCAT, ERC, Crida i Comú, que van anunciar el seu vot contrari, veuen una mostra el “fracàs” de la gestió del POUM.

Toni Postius (PDeCAT) va destacar la importància de no aprovar ara “el POUM del tripartit del 155” i veu l’ajornament com a “conseqüència de la pressió dels grups de l’oposició”. Va considerar que al document “li falta consens” i va advocar per “fer les coses bé” el pròxim mandat. Carles Vega (ERC) creu que Larrosa “s’ha vist obligat a retirar-lo”. No era el moment, no tan sols per falta de consens sinó perquè a poques setmanes d’un probable canvi de govern no es podia deixar un llegat així. El nou ajuntament hauria de fer un procés participatiu”. Pau Juvillà (Crida) va destacar que només el PSC donava suport al final al POUM i va considerar la decisió de l’alcalde com una “bufetada a la gestió del pla, perquè no ha aconseguit consens”. Sergi Talamonte (Comú), es va alegrar d’haver “guanyat la batalla”. “Larrosa ha quedat arraconat i ha hagut de posar fre al projecte”, va dir. “La ciutat valenta ha aconseguit parar-lo i ara té l’oportunitat de canviar les majories per fer possible un nou pla entre tots”, va afegir Talamonte.

Ángeles Ribes (Cs), veu “lògica” la decisió. “Deixar-li aquest regal a la nova corporació no em semblava adequat. El POUM s’ha d’aprovar, però no a un mes de les eleccions i a dos de la constitució del nou ajuntament”, va assenyalar. Dolors López (PP) va opinar que “el treball està fet i al pròxim mandat es podrà reprendre sense començar de zero”.

tracking