SEGRE

ERC guanyaria a la ciutat de Lleida si apliquem els resultats de les Generals

La suma d'ERC amb JxCat i el Comú formarien majoria a la Paeria de Lleida

I si apliquem els resultats de les Generals a les Municipals?

I si apliquem els resultats de les Generals a les Municipals?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si els resultats de les Eleccions Generals a la ciutat de Lleida s’apliquessin – en un cas hipotètic-, a les Eleccions Municipals del proper 26 de maig, ERC guanyaria a la Paeria, amb 8 regidors. El seguiria el PSC, amb 6. Junts per Catalunya i Ciutadans es quedarien amb 4 regidors. El Comú de Lleida, aplicant-hi els resultats d’En Comú Podem, quedaria amb 3 regidors. Finalment el Partit Popular tancaria la llista a l’ajuntament de Lleida amb dos regidors.

 

Aquestes dades hipotètiques treuen de la Paeria la Crida per Lleida – CUP, representada a les Generals i en aquesta comparació pel Front Republicà. Tampoc entraria Vox, que no arribaria al 4% de vots.

Així, la suma hipotètica de regidors d'ERC, JxCat i el Comú de Lleida superaria, amb 15, els 14 regidors que marca la majoria dels 27 representants a la Paeria, mentre que l'actual equip de Govern, representat per PSC, Cs i el PP, quedaria amb 12 regidors. Actualment la Paeria de Lleida està representada per 8 regidors del PSC, 6 de CiU, 4 de Cs, 3 d'ERC, 2 de la Crida, 2 del PP i 2 del Comú de Lleida.

Malgrat aquest estudi, de SEGRE, parlem d’un cas hipotètic aplicant els resultats de les Generals. En aquest cas, per aconseguir un regidor a les Municipals cal com a mínim un 5% dels vots. A la ciutat de Lleida, amb un cens electoral de 92.704 persones, ERC i el PSC quedarien a menys de 3.500 vots de diferència. I no s'hi tenen en compte altres formacions que no han participat a les Generals, com Primàries

tracking