SEGRE

El PSC guanyaria a la ciutat de Lleida aplicant la tendència entre Generals

Guanyaria el PSC però necessitaria pactar

I si calculem els resultats a les Municipals segons les darreres tendències?

I si calculem els resultats a les Municipals segons les darreres tendències?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En una notícia anterior hem calculat uns hipotètics resultats a les Eleccions Municipals a la ciutat de Lleida segons els mateixos resultats de les Eleccions Generals. Un cas hipotètic que dóna la victòria – sempre hipotètica- d’ERC amb 8 regidors, seguida del PSC amb 6, Junts per Lleida i Ciutadans amb 4, el Comú amb 3 i el PP amb dos.

La següent suposició l’hem fet en base a la tendència de vot entre les dues Eleccions Generals passades (2016 i 2019) aplicades als resultats de les Eleccions Municipals del 2015.

En aquest panorama la cosa canvia. El PSC guanyaria l’alcaldia de Lleida amb 11 regidors, seguit per Junts per Catalunya, que n’aconseguiria 6. Tancarien la llista ERC i Ciutadans, amb 5. El PP, el Comú de Lleida i la Crida quedarien fora del govern municipal.

 

Per entendre aquest cas suposat, posem un exemple amb ERC. A les Generals del 2019 ha tingut un augment del 81,06% respecte les del 2016. Aquest augment, aplicat a les darreres Eleccions Municipals, els donaria 10.240 vots, per tant, 5 regidors. El mateix hem fet per a tots els partits. 

Per aplicar-ho, hem assignat el Front Republicà als resultats de la CUP i no hem tingut en compte ni Primàries ni Vox, ja que no es van presentar a les passades Municipals. 

tracking