SEGRE

Els reptes de futur de la sanitat, en una jornada de SEGRE i HLA Perpetuo Socorro

Diversos experts s'han donat cita a la Llotja

Organitzada per SEGRE amb la col·laboració de l'Hospital HLA Perpetuo Socorro

Jornada 'Reptes futurs del sector sanitari'Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals reptes de futur de la sanitat són l'envelliment poblacional i l'avenç en el que s'anomena medicina personalitzada, segons experts del sector. Així s'ha posat de manifest aquest dimarts a la Llotja de Lleida en la jornada 'Reptes futurs del sector sanitari', organitzada per SEGRE amb la col·laboració de l'Hospital HLA Perpetuo Socorro.

El format de la jornada, que ha estat presentada pel director de SEGRE, Santiago Costa, s'ha estructurat en una conferència inaugural, a càrrec del catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra, Dr. Guillem López Casasnovas; seguida d'una taula composta per la Dra. Antonia Solvas, Secretària del Consell d'Administració de l'Hospital HLA Perpetu Socors; el Responsable de l'Àrea de Diagnòstic per Imatge de l'Hospital Clínic de Barcelona, Dr. Lluís Donoso i el responsable del departament d'Assessoria Jurídica del CatSalud, Rafael Gomariz.

En la seua intervenció, López Casasnovas s'ha preguntat “per què qualsevol reforma del sistema nacional de salut es cataloga com a privatització, tancant el debat i la possible avaluació del sistema". Segons el doctor, preocupa la prestació de serveis concertats, "però també les condicions actuals, que no són les d'antany, per la qual cosa hi ha d'haver una necessària evolució”. En aquest sentit, López Casasnovas ha dit que els estudis demostren que els països més avançats tenen més fórmules de col·laboració entre agents públics i privats ja que, “la innovació exigeix un compromís conjunt per garantir la solvència del sistema més enllà de la sostenibilitat del mateix”.

De la seua banda, la Dra. Antonia Solvas, secretària del Consell d'Administració de HLA Perpetuo Socorro, posava l'accent en l'aposta per un nou model d'organització que “no se centri en termes de sanitat privada i sanitat pública, doncs en un món on els recursos són limitats, tots som un mateix sistema en benefici de la societat”. En aquests termes, Solvas parlava sobre el model cooperativista del Grup Asisa-Lavinia. “El nostre caràcter cooperativista inverteix els beneficis en la millora de la qualitat assistencial. Per això, a Catalunya estem ampliant i millorant les instal·lacions de l'hospital HLA Perpetuo Socorro i ultimant la creació d'un nou Centre Metge a la zona barcelonina de Bonanova. Ambdós projectes que ja es troben en fase d'execució”, ha explicat.

El Dr. Lluís Donoso, responsable mèdic de l'Àrea de Diagnòstic per Imatge de l'Hospital Clinic de Barcelona, ha posat l'accent en la dificultat del canvi organitzatiu al sector sanitari: “Les solucions tecnològiques al sector sanitari no s'apliquen tan fàcilment com en altres com l'industrial o el financer per la influència política”.

tracking