SEGRE

LABORAL ESTADÍSTICA

Lleida perd 461 autònoms el primer trimestre

És la demarcació amb més nombre d’empleats per compte propi, però baixa en afiliacions

Molts bars i restaurants estan capitanejats per treballadors autònoms.

Molts bars i restaurants estan capitanejats per treballadors autònoms.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida segueix sent la demarcació catalana amb la proporció de treballadors autònoms més gran de Catalunya, amb el 12 per cent del total, fins a comptabilitzar-ne 22.284. Tanmateix, Lleida és, juntament amb Tarragona, de les províncies catalanes on s’han registrat més descensos d’afiliacions a la Seguretat Social el mes de març, segons l’Observatori del Treball, dependent del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat. Amb 39.041 treballadors autònoms registrats el primer trimestre de l’any, a Lleida s’han perdut 461 treballadors autònoms, dels quals 233 eren persones físiques, un 1 per cent menys que en el mateix període de temps ara fa un any.

El pes del treball per compte propi a Catalunya és del 16,2%, inferior al 17,1 per cent estatal

Després d’aquesta, la figura més nombrosa és la del soci de societat, amb 7.576 persones, patint un descens en l’afiliació del 5,3%, seguida de la del membre d’òrgans d’administració d’una societat, amb 5.817, augmentant un 3 per cent. Mentrestant, l’afiliació per compte propi com a familiar col·laborador va assolir fins al mes de març les 2.225 persones, un 2per cent menys. Finalment, a l’apartat d’“altres”, en el qual hi ha inclosos els familiars de socis, religiosos i les persones que formen part de col·legis professionals, d’assoleixen les 1.139, la qual cosa representa un augment del 6,5%.

En el conjunt de Catalunya, el pes del treball per compte propi és del 16,2 per cent, inferior al 17,1 per cent que representa al conjunt de l’Estat, segons les xifres de l’Observatori del Treball.

tracking