SEGRE

Llum verda a la reforma de les places de la Panera i l'Auditori

El ple, en canvi, ha tombat el projecte del Parc de les Arts

El moment d'una de les votacions de l'últim ple municipal del mandat abans de les eleccions del pròxim 26 de maig.

Llum verda a la reforma de les places de la Panera i l'Auditori de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l'ajuntament de Lleida d'aquest divendres, l'últim del mandat abans de les eleccions del 26-M, ha donat llum verda als projectes de reforma de la plaça de la Panera i de la plaça de l’Auditori-Josep Prenafeta, sorgits de la iniciativa Espais Singulars que va posar en marxa la Paeria l’any 2018. Segons l'alcalde, Fèlix Larrosa, “els dos projectes de reforma donen resposta a les necessitats i reivindicacions dels veïns dels barris”. D’una banda, la plaça de l’Auditori resoldrà des de punt de vista estètic i funcional la connexió amb el Turó de la Seu Vella de Lleida i les necessitats d’aparcament que tenen els comerciants de la zona. Per la seva banda, la plaça de la Panera resoldrà la connexió dels equipaments i els elements patrimonials existents a l’entorn de la plaça, segons ha explicat l'equip de govern. Els treballs de reforma d’ambdues places s’iniciaran el segon semestre de l’any.

No obstant, el ple ha tombat un dels projectes que han estat sobre la taula durant aquests quatre anys de legislatura, el polèmic Parc de les Arts, l'illa dels carrers Segrià, Cristòfol de Boleda, Alcalde Pujol i Jardins Jaume Magre. L'oposició ha criticat que no s'han comunicat amb suficientment temps les modificacions que el govern de Larrosa ha fet al projecte, que només ha rebut finalment els vots a favor del PSC i l'abstenció del PP.

Sí han estat aprovats diferents convenis urbanístics relacionats amb la cessió anticipada de finques afectades pel projecte de construcció del vial de Victor Torres per fer possible la connexió de la carretera LL-11 amb els barris de la Bordeta i Magraners, així com els convenis reguladors de les relacions econòmico-administratives entre l’Ajuntament de Lleida i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, amb els vots a favor de tots els grups municipals i les abstencions del Comú.

El ple d’aquest divendres també donat el vistiplau a la cessió d’ús al Servei Català de la Salut d’una finca municipal per ampliar el Centre d’Atenció Primària Bordeta-Magraners. El solar té 1.252 metres quadrats, distribuïts en forma de la lletra L, i està ubicat als carrers Boqué i Reus. El departament de Planejament i Gestió Urbanística ja va emetre un informe d’aprofitament urbanístic de la parcel·la, on consta la classificació de sòl urbà i la qualificació de la parcel·la de sistema d’equipaments comunitari. Per tant, la finca objecte de la cessió d’ús s’haurà de destinar a l’ampliació del CAP.

tracking