SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS SEXUALS

Multats dos violadors de La Manada

L’Agència de Protecció de Dades els imposa la sanció arran de la denúncia del grup feminista || Dos fòrums d’internet van publicar dades personals de la víctima

Dones Lleida va presentar la denúncia el maig de l’any passat.

Dones Lleida va presentar la denúncia el maig de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dones Lleida ha aconseguit que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades hagi sancionat amb 150.000 euros dos dels cinc condemnats per violar una jove als Sanfermines del 2016. El grup feminista va presentar una denúncia ara fa un any contra dos plataformes d’internet, ForoCoches i Burbuja.info, per difondre el vídeo gravat per dos dels violadors. A més, també es van publicar dades personals de la víctima i fotografies i van accedir a un dels seus perfils a les xarxes socials. L’Agència de Protecció de Dades va assenyalar ahir a aquest diari que ha iniciat un expedient sancionador per aquesta vulneració dels drets de la jove i que es tramitarà conforme a la normativa de protecció de dades i la llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Per la seua part, les defenses dels sancionats, un guàrdia civil i un militar, van assenyalar que recorreran.

L’expedient de l’òrgan administratiu no té en compte que la difusió de les imatges de l’agressió sexual encara ha de ser jutjada per un presumpte delicte contra la intimitat, després que el Tribunal Superior de Justícia de Navarra obligués l’Audiència a tornar a dictar sentència per aquests fets al ser absolts pel tribunal, que els va condemnar a nou anys per abús sexual. Si la sentència fos condemnatòria, això elevaria les penes entre dos i quatre anys.

L’Audiència de Navarra ha de dictar sentència contra els acusats pel vídeo de l’agressió

Després de la difusió d’aquestes dades, Dones Lleida assenyala que els usuaris d’aquestes plataformes digitals van escriure “comentaris insultants” contra la víctima mentre exculpaven els violadors. Uns fets, assegura el grup feminista, que “vulneren greument la protecció de dades personals d’una víctima”.

Després de presentar la denúncia fa un any, Dones Lleida va destacar que aquests dos fòrums eren “coneguts per actuacions violentes amb dones” i que amb aquesta acció pretenien “contribuir perquè almenys siguin sancionats per la via administrativa si són absolts per la via penal”. Al conèixer la decisió de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, el grup feminista va mostrar la seua satisfacció i va fer una crida per continuar denunciant públicament els agressors i les institucions que legitimen la violència contra les dones.

Així mateix, va instar a no donar veu als comentaris masclistes i misògins al mateix temps que va tornar a mostrar el seu “suport absolut” a totes les víctimes d’agressions sexuals sota el lema “Nosaltres et creiem, germana”.

tracking