SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTE

Nens investigadors

Dos-cents alumnes de Primària de sis col·legis descobreixen la llum a través de la ciència || Resolen hipòtesis a classe i ahir van fer tallers a la UdL

Amb un escàner 3D, els nens van descobrir la seua silueta a l’ordinador.

Amb un escàner 3D, els nens van descobrir la seua silueta a l’ordinador.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) va acollir ahir per primera vegada el RecerKids, una iniciativa de la direcció general d’Universitats de la Generalitat que té l’objectiu de divulgar la ciència a les escoles i que s’ha centrat en la llum. En aquest programa hi han participat 200 alumnes de cinquè i sisè de Primària dels col·legis Joan Maragall, el Carme i Sant Josep de Calassanç de Lleida, Macià Companys d’Agramunt, el de Torrelameu i Les Arrels de Mollerussa. Segons va explicar el seu coordinador a Lleida, Francesc Alamon, “els alumnes van desenvolupar a classe un treball d’investigació sobre la llum –com d’on surten els colors de l’arc de Sant Martí, la seua relació amb els objectes o per què emet calor– i avui, com si d’un congrés es tractés, han exposat les seues conclusions davant dels altres i d’un jurat”.

Simultàniament, es van dur a terme diversos tallers relacionats amb la llum: sobre les ombres i els colors, l’holografia (tècnica que permet obtenir una imatge amb un efecte òptic tridimensional) i sobre la fisiologia de l’ull humà. Precisament, respecte a aquest últim, alumnes del Macià Companys van explicar que “hem après com cuidar l’ull, les parts que té i com s’observen els colors d’una forma divertida i interactiva”.

Respecte als treballs d’investigació, nens del Joan Maragall van explicar que han descobert com es reflecteix la llum segons la superfície de l’objecte. “Al vidre es reflecteix, als translúcids només es veu l’ombra i els opacs no permeten veure’n el reflex”, van assenyalar. Els professors van destacar que “han pogut experimentar i aprendre per si mateixos, i no amb un llibre de text”.

Amb un escàner 3D, els nens van descobrir la seua silueta a l’ordinador.

Amb un escàner 3D, els nens van descobrir la seua silueta a l’ordinador.MAGDALENA ALTISENT

tracking