SEGRE

POLÍTICA MUNICIPALS

Lleida planeja recuperar la històrica figura del sereno

‘Àngels de nit’ per auxiliar ciutadans i supervisar l’enllumenat i el mobiliari || Preveu una prova pilot en tres barris

L'alcalde i candidat del PSC, Fèlix Larrosa, amb la resta de la seua llista, ahir a la Seu Vella.

L'alcalde i candidat del PSC, Fèlix Larrosa, amb la resta de la seua llista, ahir a la Seu Vella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde i candidat del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa, va anunciar ahir que si és reelegit el pròxim 26-M posarà en marxa abans de final d’any, amb l’Institut Municipal d’Ocupació, “nous perfils professionals per donar una segona oportunitat a persones que s’han quedat sense feina, a través del programa Àngels de nit, que consisteix a recuperar els tradicionals serenos”.

Larrosa va explicar que començarien com a prova pilot amb sis persones (i un responsable del servei) que faran rondes, de dos en dos, per tres barris des de les 23.00 i fins a les 6.00 hores. No tindran competències en seguretat ni facultat per multar, sinó que s’encarregaran d’inspeccionar el mobiliari urbà per tal de detectar desperfectes, supervisar el funcionament de serveis com l’enllumenat, auxiliar persones (per exemple padrins que puguin estar desorientats), facilitar informació i oferir qualsevol ajuda que necessitin els ciutadans.

Anuncia també una comissionada d’alcaldia per la igualtat i una policia de proximitat

Altres de les propostes són la creació d’una comissionada d’alcaldia amb l’objectiu de vetllar per l’aplicació de les polítiques d’igualtat, la implantació d’un model de policia de proximitat sense detriment d’exigir més mossos d’esquadra i la generació d’un model industrial d’alt valor afegit perquè Lleida sigui un hub agroalimentari de la transformació de productes.

En total, més de dos-centes propostes que s’agrupen en quatre eixos: la ciutat de les persones; ciutat i territori; la ciutat de les oportunitats; i la protecció de la ciutat i lluita contra el canvi climàtic. “Passi el que passi, serem decisius”, va remarcar Larrosa.

tracking