SEGRE

URBANISME HABITATGE

Projecten pisos cooperatius al Centre Històric de Lleida

Demolició subsidiària al carrer Alsamora - L’ajuntament demoleix de forma subsidiària l’edifici ubicat al número 2 del carrer Alsamora, al Centre Històric. Operaris treballen aquests dies a l’interior de l’immoble, efectuant tasques de ...

Demolició subsidiària al carrer Alsamora - L’ajuntament demoleix de forma subsidiària l’edifici ubicat al número 2 del carrer Alsamora, al Centre Històric. Operaris treballen aquests dies a l’interior de l’immoble, efectuant tasques de ...LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) negocia amb la cooperativa Sostre Cívic la construcció de fins a onze pisos de lloguer, preferentment per a joves, al solar entre els carrers Tallada, Alsamora i Galera, el concurs de la qual va quedar desert. En cas d’arribar a un acord, serien els primers pisos cooperatius en sòl públic. L’EMU cedirà per setanta-cinc anys el dret de superfície i la cooperativa s’encarregarà de l’edificació. El gerent de l’EMU, Guillermo Hervera, va detallar que la cooperativa buscarà cooperativistes, que faran una aportació inicial i pagaran després una mensualitat.

D’altra banda, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va visitar ahir el Centre de Recursos Juvenils del carrer la Palma, que centralitza la informació sobre la nova Borsa Jove d’Habitatge, que ofereix tres pisos al Centre Històric per a joves d’entre 18 i 29 anys amb un lloguer d’entre 156 i 287 euros. El termini per presentar-hi sol·licituds acaba el dia 23 i Larrosa va afirmar que ja s’hi han interessat quaranta joves. “Es tracta d’una acció més dins de les polítiques municipals que tenen com a prioritat l’emancipació dels joves, amb l’accent en l’ocupació, l’emprenedoria, l’habitatge o la mobilitat”, va assenyalar.

Segons l’àrea municipal de Joventut, aquest any han registrat setanta-vuit peticions d’informació sobre temes d’habitatge i des del 2016 han efectuat tres convocatòries de pisos públics de lloguer per a joves.

tracking