SEGRE

UNIVERSITAT ELECCIONS

Jaume Puy, elegit nou rector de la UdL a l'obtenir el 75,20 per cent dels vots

Jaume Puy, catedràtic de Química i fins ara vicerector d’Investigació, serà el nou rector de la Universitat de Lleida (UdL) durant els pròxims quatre anys, després d’obtenir un 75,20% dels vots a les eleccions, en què era l’únic candidat. Va vèncer en tots els centres i va basar el seu triomf essencialment en el suport dels professors.

Roberto Fernández saluda el nou rector de la UdL, Jaume Puy, després de saber els resultats.

Roberto Fernández saluda el nou rector de la UdL, Jaume Puy, després de saber els resultats.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El catedràtic de Química i fins ara vicerector d’Investigació, Jaume Puy, va resultar aquest dimarts elegit nou rector de la Universitat de Lleida amb un 75,20% dels vots, en uns comicis amb un únic candidat i un 24,80% de vots en blanc. Puy relleva Roberto Fernández, que ha ocupat el càrrec durant vuit anys, el màxim previst per la normativa. Estaven cridats a les urnes 10.945 electors (9.280 estudiants, 1.203 docents i investigadors i 462 personal d’administració i serveis) i la participació va ser de l’11,60%, encara que s’eleva al 54,30% després d’aplicar la ponderació prevista als estatuts i la normativa electoral (el vot dels doctors val un 51%, un 13% el de la resta de docents, un 26% el dels estudiants i un 10% el del PAS). El col·lectiu que menys hi va participar va ser els de l’alumnat, amb un 4,14%, davant el 37,06% dels professors associats, el 78,35% del PAS i el 79,55% dels doctors (100% a Infermeria).

Puy va vèncer en tots els centres, i el triomf es va basar en el suport dels docents, amb el 81,16% dels sufragis dels doctors (un 18,84% van votar en blanc) i del 82,11 dels professors associats (17,89% en blanc). Entre els estudiants, el 64,46% van votar el candidat i el 35,54% en blanc i entre el PAS, el 63,48% i el 36,52%, respectivament. A l’haver obtingut més de la meitat dels vots emesos vàlids, Puy serà proclamat rector el dia 14.

El rector electe va dir que se sentia “satisfet” amb els resultats i confia a “estar a l’altura de les expectatives i fer de la UdL una universitat capdavantera, atractiva per a estudiants i investigadors, i sensible a les necessitats del territori, que obtingui un prestigi que faci que puguem demanar els recursos que necessitem”. Va defensar la “continuïtat” i va apostar per “consolidar les titulacions i impulsar contractes d’investigadors en formació i de postdoctorats “perquè ens hem de plantejar una renovació de la plantilla per garantir la qualitat de les àrees en què som experts”. Fernández va afirmar que han de treballar perquè hi hagi més participació dels alumnes a les eleccions i el Consell de l’Estudiantat va afirmar que treballaran “en comú” amb el nou rector.

Roberto Fernández saluda el nou rector de la UdL, Jaume Puy, després de saber els resultats.

Roberto Fernández saluda el nou rector de la UdL, Jaume Puy, després de saber els resultats.ITMAR FABREGAT

tracking