SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemna de 70 anys per a un pres de Ponent que va violar una dona

Tomás Pardo, ‘el Violador de Martorell’, ho va fer durant un permís penitenciari

Tomás Pardo és conegut com el Violador de Martorell.

Tomás Pardo és conegut com el Violador de Martorell.KIM MANRESA (ARXIU LA VANGUARDIA)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 70 anys de presó Tomás Pardo, conegut com el Violador de Martorell, per haver segrestat, violat i apunyalat una dona aprofitant un permís del Centre Penitenciari de Ponent de Lleida, on complia una condemna de 26 anys de presó per uns fets similars que van tenir lloc el 2002. El tribunal el condemna pels delictes de detenció il·legal (vint anys de presó), assassinat en grau de temptativa (trenta anys), delicte continuat d’agressió sexual (quinze anys) i robatori amb intimidació (cinc anys). La sala també acorda per a Tomás Pardo, que va confessar tots els fets al judici, la prohibició d’aproximar-se a la víctima i comunicar-se amb ella durant 95 anys i fixa una indemnització d’1,1 milions d’euros.

Els magistrats han aplicat l’agreujant de reincidència i el d’abús de superioritat, així com d’haver comès l’agressió i la temptativa d’assassinat per raons de gènere. Pardo va abordar la víctima el 29 d’octubre del 2016 en un aparcament d’Igualada quan acabava d’entrar al cotxe i li va exigir, amenaçant-la amb una navalla, que el portés a Martorell. Després d’obligar-la a conduir el vehicle 53 quilòmetres, la va portar a un carrer sense sortida de la localitat de Castellbisbal, pròxima a una zona boscosa. Li va dir a la víctima “t’ha tocat” i la va violar diverses vegades. Posteriorment, la va apunyalar cinc vegades amb una navalla i, al creure que havia mort, la va arrossegar uns metres i la va llançar per un barranc.

A continuació, li va tirar terra per sobre i diverses branques per ocultar-la i impedir que pogués ser trobada. La dona va aconseguir sobreviure, va estar 25 dies hospitalitzada i li han quedat greus seqüeles.

Arrestat a la Panadella quan presumiblement tornava a Lleida Tomás Pardo va ser arrestat a prop de la Panadella quan presumiblement tornava a Lleida per entrar de nou a la presó de Ponent, com va avançar SEGRE. Aquest era el tercer permís que li concedien després que tretze ocasions més se li hagués denegat. El jutge de Vigilància Penitenciària va ser el que finalment va donar els permisos davant dels “informes positius” per la seua conducta. Complia condemna a Lleida després que fos traslladat de Brians per poder treballar als tallers de Raimat.

tracking