SEGRE

ECONOMIA TERRITORI

Un estudi diu que Lleida necessita més comunicacions

Les autovies amb Tarragona, Osca i el Pirineu, prioritàries || Aposta per connectar la conca de l’Ebre amb la del Ter i Llobregat

Moment de la presentació de l’estudi a la Llotja.

Moment de la presentació de l’estudi a la Llotja.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La província de Lleida és un territori amb un gran potencial, però necessita urgentment millorar les infraestructures i les comunicacions amb la resta de territoris. Així ho assegura l’estudi La transformació econòmica de Lleida: realitats i perspectives de futur, obra del catedràtic de Ciències Econòmiques Oriol Amat, de la Universitat Pompeu Fabra en col·laboració amb altres docents de la Barcelona Graduate School of Economics, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Lleida, que es va presentar ahir, al Fòrum Empresa a la Llotja. Una de les principals qüestions que planteja és millorar la xarxa viària de la província i estableix com a prioritàries l’acabament de l’A-14 entre Lleida i Alfarràs, l’autovia amb Osca i enllaçar-la amb l’eix de l’Ebre. També reclama l’A-27, l’autovia que hauria de connectar Lleida amb Montblanc i Tarragona, així com desdoblar l’N-240 i millorar l’N-260 al seu pas per la Seu d’Urgell o la Pobla de Segur i el Pont de Suert.

Paral·lelament, l’estudi també veu urgent millorar les connexions internes de la província com les carreteres C-53, C-26 al tram entre Tàrrega, Balaguer i Alfarràs, l’eix de les Garrigues o la C-14 entre Tàrrega i Adrall. Respecte als altres tipus de comunicacions, l’informe aposta per millorar la línia ferroviària entre Saragossa-Lleida-Reus, crear un Eix Transversal Ferroviari català i millorar les prestacions de l’aeroport Lleida-Alguaire per al transport de mercaderies i la senyalització de la boira. Un altre dels punts en què incideix l’estudi és en matèria de l’aigua, sobre la qual proposa interconnectar la conca de l’Ebre amb la del Ter i el Llobregat i acabar la xarxa principal del canal Segarra-Garrigues i la presa de l’Albagés. D’aquesta manera, planteja una qüestió que ha suscitat polèmica i que compta amb el rebuig majoritari del territori a Lleida. Altres aspectes en què també posa èmfasi és a promoure la col·laboració publicoprivada, digitalitzar la indústria agrària i promoure el comerç de proximitat.

tracking