SEGRE

SEGURETAT TRÀNSIT

Controls de radar a Baró de Maials a Pardinyes i la rambla de Balàfia

Per les queixes veïnals per excés de velocitat en aquests vials || No hi haurà radar fix, però sí que estarà senyalitzat i se’n situarà un de mòbil de forma periòdica

El tram de Balàfia de la rambla Corregidor Escofet.

El tram de Balàfia de la rambla Corregidor Escofet.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria senyalitzarà la presència de radar al carrer Baró de Maials de Pardinyes i a la rambla Corregidor Escofet de Balàfia i inclourà aquests punts als controls periòdics amb el radar mòbil de la Guàrdia Urbana. Els presidents veïnals d’aquests dos barris havien reclamat mesures contra l’excés de velocitat de vehicles en aquests vials, tal com va publicar aquest diari, i van considerar que un radar contribuiria de manera clara a aquesta qüestió.

En el cas de Pardinyes, l’organització de veïns va sol·licitar passos elevats a Baró de Maials entre el pont de Pardinyes i Prat de la Riba, a més del radar. I pel que fa a Balàfia, tècnics municipals van estudiar la possibilitat d’instal·lar una radar fix, a causa de les queixes per la velocitat excessiva de vehicles a Corregidor Escofet entre el camp de futbol i la plaça Països Catalans, on ja hi ha actualment bandes rugoses per tal de limitar la velocitat.

Al tram de Corregidor Escofet de Balàfia ja hi ha també bandes rugoses per reduir la velocitat

No obstant, finalment s’ha optat per col·locar la senyalització de radar i efectuar controls puntuals en els dos carrers, de la mateixa manera que es fa en altres punts de la ciutat on s’ha detectat aquest comportament dels conductors o bé en zones que concentren queixes.

A la ciutat, hi ha un total de nou radars fixos i nou semàfors amb càmera. Des que van entrar en servei, de cada dispositiu només en funcionaven tres alhora, però l’any passat els radars van passar a ser quatre. La Guàrdia Urbana va tramitar l’any 2018 un total de 14.655 multes a conductors que van ser caçats pels radars i els semàfors amb càmera (coneguts com a foto-roig) que estan instal·lats als carrers de Lleida.

La majoria, 10.028, van ser per excés de velocitat, mentre que els foto-roig van generar 4.627 sancions més. Fa dos mesos, l’ajuntament va assumir de forma directa la gestió dels radars i semàfors amb càmera, així com del cotxe-radar, que entrarà en servei ben aviat.

Per la banda, la Paeria està reestructurant els carrils de circulació al tram de Baró de Maials de Pardinyes més pròxim a l’avinguda Tortosa. Amb l’objectiu que els carrils siguin més amples, s’eliminen part dels aparcaments en línia d’un dels costats d’aquest carrer, de manera que la circulació resulta més segura.

tracking