SEGRE

CAMPANYA TREVA

Còctel de festes i política

La majoria de partits no programen actes de campanya el dia gran de les Festes de Maig || JxCat Lleida aprofita l’ofrena a Sant Anastasi per recordar els presos amb roses grogues

Larrosa saluda la gent durant la processó pel carrer Major.

Larrosa saluda la gent durant la processó pel carrer Major.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de partits polítics no van organitzar ahir actes purament electorals a la ciutat de Lleida com si haguessin firmat una treva a la campanya electoral per a la jornada principal de les Festes de Maig. No obstant, la política sí que va ser present durant els actes festius, sobretot a la tradicional ofrena floral a Sant Anastasi, el patró de la ciutat, a la plaça Sant Joan.

L’alcalde i candidat del PSC, Fèlix Larrosa, que ja va anunciar el seu compromís de no fer campanya durant els dies de les festes de la capital, es va dedicar a participar en l’ofrena (i en la Batalla de Flors i altres actes festius), sense fer declaracions polítiques. Però la candidatura Junts per Catalunya Lleida, encapçalada per Toni Postius, va aprofitar l’ofrena per dipositar un ram de setze roses grogues, en record dels polítics i líders independentistes presos que s’estan jutjant al Tribunal Suprem i els que estan a l’estranger, com a conseqüència del referèndum de l’1-O. Postius va defensar que un dels objectius del canvi a la Paeria és “posar la ciutat al costat de la Generalitat en la construcció de la república, evitar un nou govern format pels partits que van donar suport a l’aplicació del 155 i adoptar un compromís ferm amb el mandat de l’1 d’octubre”.

PSC, Junts per Catalunya, Cs, ERC i Crida no van organitzar actes polítics durant la jornada d’ahir

Així mateix, la formació va recordar que en el seu programa figuren propostes com l’entrada de l’ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència i recuperar el català com a llengua d’ús preferent. El PDeCAT, l’any passat també va fer la mateixa ofrena i ahir diversos lleidatans independentistes també van recordar els presos mostrant els seus retrats (vegeu el desglossament).

La candidadura d’Esquerra Republicana, liderada per Miquel Pueyo, tampoc va fer campanya i va participar en activitats festives. De la mateixa manera, Ciutadans no va programar actes polítics i l’alcaldable, Ángeles Ribes, va assistir a l’ofrena floral i a la Batalla de Flors. La Crida també va optar per no fer campanya. En canvi, el PP i el Comú sí que van programar actes electorals. Tant l’alcaldable dels populars, Xavier Palau, com candidats del Comú van visitar el mercadillo de Pardinyes, tot un clàssic de les campanyes.

Larrosa saluda la gent durant la processó pel carrer Major.

Larrosa saluda la gent durant la processó pel carrer Major.ÍTMAR FABREGAT

Larrosa saluda la gent durant la processó pel carrer Major.

Larrosa saluda la gent durant la processó pel carrer Major.ÍTMAR FABREGAT

tracking