SEGRE

BARRIS EQUIPAMENTS

Els veïns demanen destinar el col·legi Balàfia a llar de jubilats, teatre o local per a joves

Quan quedi en desús al fusionar-se aquesta escola amb la de Pinyana en un nou edifici, encara pendent de construir || La Paeria afirma que hi ha temps per decidir els nous usos, que seran consensuats

El col·legi Balàfia és el més antic dels tres que hi ha al barri.

El col·legi Balàfia és el més antic dels tres que hi ha al barri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de veïns de Balàfia proposa destinar l’actual col·legi Balàfia, quan quedi en desús una vegada es fusioni amb l’escola Pinyana en un nou edifici encara pendent de construir, a una llar de jubilats pública, un espai per als joves o fins i tot un teatre. D’aquesta manera, s’aprofitaria l’immoble, una vegada adaptat, ja que és molt antic, i es dotaria el barri d’equipaments que ara no té. Així ho va indicar el president de l’entitat veïnal, Toni Baró, i va reclamar que comenci les obres com més aviat millor a l’edifici del col·legi Pinyana, que està íntegrament en mòduls prefabricats des de la seua creació fa una dècada, el curs 2009-2010.

La tinenta d’alcalde responsable de l’àrea d’Educació, Montse Parra, no es va pronunciar ahir sobre les propostes concretes dels veïns perquè considera que hi ha prou temps per decidir el futur d’aquest immoble. En aquest sentit, va argumentar que abans la Generalitat ha de construir la reivindicada escola Pinyana i va afegir que l’ajuntament assumirà llavors l’immoble del col·legi Balàfia. A més a més, va remarcar que els nous usos per a aquest últim equipament seran consensuats, no una decisió únicament municipal, i va apuntar que aquest equipament és prou gran com per allotjar-ne diversos. “D’idees n’hi ha moltes, i en aquest edifici caben moltes coses”, va subratllar Parra.

Educació diu que encara no té permís municipal, sol·licitat al gener, per construir el nou col·legi

El director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, va assegurar ahir que encara no disposen de la llicència d’obres de la Paeria, que van sol·licitar aquest mes de gener passat, i va afegir que tampoc s’ha firmat el conveni amb l’ajuntament vinculat al finançament d’aquest equipament.

Les últimes estimacions d’Educació eren iniciar la construcció de l’escola Pinyana aquest mes de juny vinent i estrenar-la durant el curs 2021-2022, però aquest calendari sembla difícil de complir tenint en compte que Educació encara no té el permís i que el termini d’execució dels treballs és de divuit mesos.

La construcció d’aquesta escola és molt esperada tant per la comunitat educativa com pels veïns del barri, ja que el juny de l’any passat ja es va graduar la primera promoció d’alumnes que van cursar tota l’educació Infantil i Primària en mòduls prefabricats.

Per la seua banda, el col·legi Balàfia també espera el nou edifici per deixar el seu, que té més de cinquanta anys.

Aquests aparcaments tenen com a objectiu descongestionar alguns carrers d’aquest barri on és difícil trobar aparcament. En el cas del carrer Ciutadella, que actualment es troba envaït de cotxes, igual que l’avinguda Marimunt, i a més l’asfalt es troba en mal estat, tal com va publicar aquest diari. El dirigent veïnal va assenyalar que la Paeria també preveu millorar el paviment del carrer Ciutadella.

L’ajuntament habilitarà tres aparcaments dissuasius

El president de l’entitat veïnal de Balàfia va assegurar que la Paeria habilitarà pròximament tres aparcaments dissuasius al barri. Va detallar que n’hi haurà un al costat de les piscines municipals, un altre al carrer Ciutadella i el tercer, a la sortida del barri per la carretera de Vielha. De fet, habilitar aparcaments lliures i dissuasius en diversos punts del barri va ser la proposta més votada als pressupostos participatius que es van aprovar l’any passat, i que encara està pendent d’executar.

tracking