SEGRE

LLEURE EQUIPAMENTS

Firaires i públic aproven les noves firetes però veuen certs inconvenients

Les firetes de Lleida s’han ubicat per primera vegada als terrenys de l’antiga Hípica, l’adequació de la qual és “perfecta” tant per als firaires com per al públic. Tanmateix, els costos per als industrials s’han duplicat per com de cara ha sortit l’adjudicació i creuen que no arribaran a cobrir-los. Els clients creuen que falten aparcaments.

L’asfalt dels terrenys ha estat molt ben valorat per al públic, ja que no implicarà complicacions en cas de pluja i per als cotxets.

L’asfalt dels terrenys ha estat molt ben valorat per al públic, ja que no implicarà complicacions en cas de pluja i per als cotxets.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les firetes de Lleida han estrenat nova ubicació als terrenys de l’antiga Hípica de Cappont, de 25.907 metres quadrats, després de quatre anys a Copa d’Or. L’habilitació i adequació és “excel·lent”, tant per als visitants com per als firaires, ja que l’espai està asfaltat i ben distribuït. Tanmateix, l’Associació Provincial d’Industrials Firants de Lleida, guanyadora del concurs per explotar el recinte, creu que tot just arribarà a cobrir les despeses, atès que els costos s’han duplicat arran de la gran quantia de l’adjudicació, a raó de 181.000 euros anuals durant set anys, a banda de les despeses en neteja, seguretat, publicitat, aigua i llum.

“Som 55 atraccions, set menys que l’any passat, per culpa dels costos”, va explicar ahir el president de l’entitat, Hugo García. En el seu cas, va assenyalar que “ser aquí em costarà 3.000 euros, a Copa d’Or em gastava uns 1.500 euros i als Camps Elisis, uns 2.000”. Tant ell com els altres firaires són conscients que “serà difícil”, però van coincidir que havien de guanyar el concurs.

“Som de Lleida i no podíem deixar que una firma de Getafe fos l’adjudicatària”, van manifestar. I és que el preu de sortida per part de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) era de 90.000 euros anuals, els de Madrid en van oferir 160.000 i els de Lleida van decidir apujar a 181.000 euros.

Altres firaires van afegir que “aquest any vam obrir el 8 de maig, quan normalment és el dia 1, per la qual cosa hem perdut festius que solen estar freqüentats i creiem que en els laborables no vindrà gaire gent”. D’altra banda, van considerar que no s’ha fet prou publicitat sobre el nou lloc. “És qüestió d’adaptació, però agraïm a la Paeria que hagi ajudat tallant el camí de Grenyana per facilitar l’accés”, va subratllar García.

Precisament, la nova ubicació no ha acabat de convèncer els que ahir al matí van ser a les firetes. La majoria va opinar que és “massa lluny” i que “el pàrquing està mal habilitat”. Davant de la gran quantitat de vehicles que van anar-hi dissabte, molts van aparcar a la vorera i la Guàrdia Urbana els va multar, la qual cosa va generar queixes.

La Paeria licita l’antic solar a Copa d’Or per a equipaments La Paeria va treure a licitació aquesta setmana la cessió del terreny a Copa d’Or on han estat les firetes durant quatre anys, amb l’objectiu d’acollir “un equipament comunitari”. El cànon anual mínim és de 414.728,23 euros per un període de 50 anys i s’hi podran presentar ofertes fins al 30 de setembre. Els usos que preveu el plec de clàusules administratives contemplen construir un equipament educatiu, esportiu, sociocultural, sanitarioasistencial o residencial especial. En principi, també incloïa un ús de culte i els musulmans no ho van descartar per a una mesquita, però la Paeria va aclarir que el plec de condicions no ho permet.

tracking