SEGRE

Cinc anys de presó per a l'acusat d'abusar de la filla del seu cosí

L'Audiència el considera responsable d'un delicte continuat d'abusos sexuals a menors

L'acusat, a l'Audiència de Lleida.

Cinc anys de presó per a l'acusat d'abusar de la filla del seu cosí a LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha condemnat a cinc anys de presó l'home acusat d'abusar sexualment de manera reiterada de la filla del seu cosí a Lleida, menor d'edat, entre els anys 2013 i 2018. La sentència, tal com defensava l'advocada de l'acusació particular, Maria Domínguez, considera provat que, durant aquest període, l'home hauria fet tocaments a la zona genital a la nena per damunt de la roba interior, aprofitant que la menor en algunes ocasions es quedava a dormir a casa de la seva família. La Sala també imposa a l'acusat, nascut a Bolívia, una pena de cinc anys de llibertat vigilada un cop complerta la pena de presó. A més, li prohibeix comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres de la menor durant sis anys i obliga a indemnitzar-la amb 10.000 euros pels danys morals.

L'Audiència de Lleida considera provat que l'acusat, en dates indeterminades, però en un període de temps comprès entre la data de separació dels pares, l'any 2013, i fins el 17 de febrer del 2018, en reiterades ocasions, hauria aprofitat que la nena es quedava a dormir alguns cops a casa de la família de l'acusat "per satisfer el seu ànim libidinós i vulnerar la llibertat i indemnitat sexual de la menor, en el moment de posar-la al llit o quan es trobaven els dos a soles en alguna habitació del seu domicili, tocant-li la zona genital de la nena per damunt de la roba interior".

El 17 de febrer del 2018 la menor es va quedar a dormir al domicili de l'acusat, qui la va posar al seu llit de matrimoni juntament amb el seu fill, "aprofitant per, de la mateixa manera que en altres ocasions, acariciar-li la zona genital per damunt la roba", segons recull la sentència. L'endemà la nena, que aleshores tenia set anys, va rebutjar un petó de la seva mare quan la va posar al llit i va explicar a la seva progenitora que això era el que li feia el seu tiet. Arran dels fets la menor segueix teràpia en un centre de salut mental infantil.

La menor va explicar als psicòlegs de l'EATAV que el cosí del seu pare acostava la seva cara -de la nena- als seus genitals i li feia petons als llavis, segons el vídeo de l'entrevista amb els psicòlegs que es va projectar al judici celebrat el 2 de maig a l'Audiència de Lleida. "M'abaixava el cap amb força, més a baix de la seva panxa, per on fa pipi", va dir la nena, que també va explicar que l'home, a qui considerava el seu tiet, li feia tocaments per sobre de la roba interior i que ella li demanava que parés perquè no li agradava però que ell seguia. "M'ho feia tota l'estona, quan anava a casa seva", va afegir.

Per la seva banda, l'acusat va negar els fets durant el judici i va assegurar que mai ha mostrat cap actitud sexual amb la nena.

tracking