SEGRE

CRIDA ACTE CENTRAL

Peñafiel: "Venim a fer fora quaranta anys de fals socialisme"

Aposta per “desobeir lleis injustes”

La Crida per Lleida-CUP va celebrar ahir el seu acte central de campanya al Cafè del Teatre.

La Crida per Lleida-CUP va celebrar ahir el seu acte central de campanya al Cafè del Teatre.CRIDA PER LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldable de la Crida, Rosa Peñafiel, va afirmar ahir que “no hem vingut a viure de la política sinó a ser motor de canvi i transformació social”. Va recordar que el seu avi, Antonio Cantano, va ser edil a la primera Paeria democràtica del 1979 “i la seua llavor hi serà ara per fer fora el 155”. “Li diem a la vergonya socialista que hem vingut a trencar quaranta anys de fals socialisme, dels que donen carrers als franquistes i diuen que l’1-O la violència va ser proporcionada. I els que fan govern amb els que es van abraçar a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional el 2 d’octubre”, va remarcar. Va defensar que “traurem els que posen la seua vida en el centre amb l’objectiu de mantenir la poltrona”. “Qui vulnera drets i és responsable de la repressió per eliminar l’adversari polític o els criminalitza no pot estar a les institucions”, va subratllar. Va incidir que “l’1-O és un mandat i continuarem desobeint lleis injustes”.

Pau Juvillà, edil a la Paeria, també va reivindicar la desobediència i l’exdiputada Mireia Boya, candidata a síndica d’Aran, el paper de les dones. Així mateix, va considerar que el 26-M “no va d’ambaixadors a Andorra ni de gendres en càrrecs a dit, sinó de dignitat i codi ètic”.

Ramon Usall, exdiputat, va instar a “tombar el règim del 78 i el del 79, que té segrestada la Paeria i l’ha posat al servei del bloc de la repressió i del 155”. Gabriela Serra, també exdiputada, va dir que “volem una república amb llibertat, igualtat, fraternitat i mirada de dona” i va destacar que l’1-O “vam passar a ser, d’un grup de cridaners, a un subjecte de transformació perquè els vam guanyar en el terreny que més odien, el de la por”.

tracking