SEGRE

BARRIS DE LLEIDA

Magraners. Il·lusionats amb Torre Salses

Els veïns esperen que dinamitzi el barri i elogien el bosc i la millora de carrers

Imatge d’arxiu de la millora d’unes escales al carrer García Lorca.

Imatge d’arxiu de la millora d’unes escales al carrer García Lorca.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Allunyat del centre urbà, al peu de la carretera de Tarragona, Magraners va nàixer de l’autoconstrucció i és ara un barri amb els mateixos equipaments i serveis que qualsevol altre, encara que veïns consultats veuen necessàries més botigues i un supermercat gran per no haver de desplaçar-se fora per comprar certs productes. Juan Gallardo, president de l’associació de veïns, destaca que en els últims anys s’està millorant la part més antiga, tant els carrers com els serveis d’aigua i clavegueram, que estaven molt deteriorats.

“Ja tenim quatre carrers arreglats i la idea de la Paeria és seguir amb més”, subratlla. Gallardo considera que si el barri millora a nivell urbanístic s’animarà també la construcció. A més, creu que el bosc urbà mirador que s’està adequant, precisament a la zona antiga dels Magraners, servirà també per atreure gent que vulgui viure en aquesta zona.

Destaquen la millora de la connexió a internet i del servei elèctric i alguns demanen més vigilància

Així mateix, apunta que ha millorat la connexió a internet la xarxa a través de fibra òptica “gràcies a la lluita de l’associació de veïns i el suport de la Paeria”, així com el subministrament elèctric pel canvi d’un transformador.

Elogia també la instal·lació d’aparells gimnàstics per a persones grans al costat de la piscina i una pista de petanca, així com l’adequació de l’espai de l’antic safareig del barri.

Com a qüestions pendents, indica la necessitat que el consultori mèdic obri cada dia perquè les persones grans no hagin de desplaçar-se en ocasions a la Bordeta per ser visitats.

Reclama també l’ampliació del centre de dia actual perquè estigui operatiu també de nit, o bé l’adequació d’una residència geriàtrica en un altre punt del barri.

A més, Gallardo espera que la posada en marxa del projecte de Torres Salses, la zona entre els Magraners i la Bordeta on estan projectats una gran àrea comercial de mitjanes superfícies i també habitatges, dinamitzi el barri. Confia que “s’acabi de consolidar aquesta nova comunicació i serveixi per atreure promotors que construeixin en aquesta zona i revaloritzin els Magraners”.

El dirigent veïnal opina, d’altra banda, que aquest projecte serà un “atractiu” per al barri i recorda que a l’àrea d’expansió de Copa d’Or també es van implantar primer superfícies comercials i després s’han anat instal·lant un hotel i un equipament sanitari, i també s’estan edificant habitatges.

Per la seua part, la presidenta de la llar de jubilats dels Magraners, Belén Recha, assegura que al barri es viu bé, encara que reclama més vigilància per evitar robatoris, entre altres qüestions, i veu necessari augmentar el teixit comercial.

tracking