SEGRE

URBANISME SECTOR IMMOBILIARI

Metrovacesa preveu iniciar les obres de les torres de la Llotja al juny

Va posar la primera pedra el 3 d’abril, però des d’aleshores només ha fet sondatges del terreny || Les voreres d’avinguda Tortosa i del pont de Pardinyes, afectades

Acte de la primera pedra de les torres de la Llotja, el 3 d’abril passat.

Acte de la primera pedra de les torres de la Llotja, el 3 d’abril passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció de les torres de la Llotja van començar fa més d’un mes, el 3 d’abril concretament, amb la col·locació de la primera pedra, però encara caldrà esperar fins a principis de juny perquè es col·loqui la segona i veure els primers camions i grues a la zona, ja que actualment els treballs s’estan centrant a fer sondatges del sòl i inspeccions del terreny. El motiu d’aquesta demora és que, a causa que l’aparcament de les futures torres ocuparà la totalitat del solar i és el primer que cal fer, Metrovacesa, l’empresa promotora, ha sol·licitat a l’ajuntament retirar la tanca que delimita el solar i instal·lar diverses casetes d’obres i deixar maquinària a la via pública, ja que la finca s’excavarà per fer el pàrquing i construir els fonaments de la primera torre.

Així ho van assegurar fonts consultades per aquest diari, que van precisar que el dilluns de la setmana passada es van reunir responsables de Metrovacesa amb els tècnics d’Urbanisme de la Paeria per tractar aquest tema. Van afegir que van acordar retardar l’inici dels treballs fins després dels actes festius de maig i l’Aplec del Caragol, “ja que és possible que es facin esdeveniments o activitats en aquesta zona que podrien dificultar tant les obres com la realització d’aquestes activitats”. Per això, és previst que els treballs comencin a començaments de juny. Això comportarà que s’instal·lin diverses casetes i maquinària d’obra al voltant del solar, la qual cosa provocarà que s’hagi de tallar part de les voreres de l’avinguda Tortosa i del pont de Pardinyes. “Al pont, com que la vorera estarà tallada, s’habilitarà un pas cobert per anar del pont fins a la plaça de la Llotja, mentre que a l’avinguda Tortosa s’ocuparà bona part de la vorera que hi ha al costat del solar, fins al carril bici”, van assegurar les fonts consultades.

Metrovacesa ha d’ocupar la via pública perquè el pàrquing subterrani ocuparà tot el solar

Les torres de la Llotja és un projecte immobiliari que havia d’executar-se el 2007, però arran de la crisi la construcció va quedar paralitzada i no es va reprendre fins a mitjans del 2015. Dos anys més tard, Metrovacesa va assumir les regnes del projecte i hi invertirà 41 milions d’euros. El projecte preveu aixecar dos torres de 21 plantes amb 196 habitatges, 98 cada una, 210 places d’aparcament i quatre locals comercials i 100 trasters.

Els preus dels pisos aniran des dels 98.500 euros que costarà un apartament fins als 375.000 euros dels àtics. Les obres de construcció de la primera torre duraran cinc anys.

tracking