SEGRE

ALCALDABLE A LA PAERIA

Rous Laveda: «Cal paralitzar Torre Salses i el pla de l'estació»

Alcaldable a la Paeria per Convergents

Rous Laveda té un taller de pintura al Centre Històric.

Rous Laveda té un taller de pintura al Centre Històric.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es presenta als lleidatans?

Sóc pintora. Fa trenta-cinc anys que reivindico el meu ofici. He estat molts anys vivint fora i en fa tres que vaig decidir tornar a Lleida, on he creat el meu taller de pintura al Centre Històric.

Quins són els perfils de la seva llista?

Hi ha economistes, dissenyadors gràfics i esportistes, entre altres. És una llista enriquidora amb molta varietat.

Convergents és un partit independentista?

És un partit de centre ampli a favor del dret a decidir i de la independència. El vuitanta per cent de militants ho són. Venim de l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), encara que la majoria, sobretot els de Lleida, som ciutadans que no tenim res a veure amb la política i estem a la formació per un compromís que hem adquirit amb la nostra ciutat.

Quina és la seua diferència respecte als altres partits independentistes?

ERC és d’esquerres i Junts per Catalunya, que també prové de CDC, es decanta més per l’esquerra. Nosaltres tenim un to més centrista i ampli. Hem aglutinat socialistes que no van estar d’acord amb l’aplicació del 155. La gent que ve és perquè no està contenta amb el seu partit de tota la vida.

Els pot perjudicar que es presentin moltes llistes independentistes a la Paeria?

La fragmentació hi és. Nosaltres som partidaris de pactar, ja que fer un bloc és molt millor opció. Tanmateix, n’hi ha alguns que són mes individualistes i no els agrada la idea de pactar.

Van intentar anar amb Junts per Catalunya?

No, i ells tampoc no ens ho van proposar. Veig que entre els partits és difícil posar-se d’acord.

Quines són les seues prioritats?

El comerç. Els comerciants estan molt descontents. El carrer Major, una artèria principal, no està ben promocionat i té un punt d’abandó que és preocupant. Els comerciants de tota la vida denuncien els impostos de l’ajuntament. A més, Torre Salses i el pla de l’estació els farà molt de mal. Els projectes s’haurien d’aturar perquè primer cal remuntar el que tenim. S’haurien de donar facilitats als joves que vulguin arrancar un negoci i donar bonificacions, com en l’IBI. D’altra banda, crec que cal lluitar pel turisme. Lleida és la gran desconeguda de Catalunya i cal atreure turistes. Per exemple, reactivar el càmping de les Basses hi ajudaria. Els habitants de Lleida no són suficients per impulsar el comerç.

Creu que pot ser regidora?

Crec que sí, si no, no seria aquí. El que vull és poder aportar noves idees. Per a mi la política és un món nou i el visc amb il·lusió, però amb la por que no tinc tanta experiència com els altres.

tracking