SEGRE

EDUCACIÓ REIVINDICACIONS

Vaga docent avui i serveis mínims d'un per a quatre aules

Una aula sense alumnes, en una anterior jornada de vaga docent.

Una aula sense alumnes, en una anterior jornada de vaga docent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats Ustec·Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Spc, CGT i UGT han convocat per avui a la vaga els professors d’Infantil, Primària i Secundària per recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades, amb la reducció d’una hora de classe setmanal del professorat, i millorar les ràtios.

Els serveis mínims fixats preveuen que els centres han de tenir un docent per cada quatre aules a Infantil i Primària, un per cada tres unitats en educació especial –de 3 a 16 anys– i un terç de les plantilles de les guarderies. Així mateix, hi haurà d’haver una persona de l’equip directiu per cada centre, que pot ser el director, el coordinador pedagògic, el cap d’estudis i el secretari, i en el cas de les guarderies, un membre del claustre.

Educació veu “legítimes” les reclamacions però que sense pressupostos “no es poden assumir”

Els sindicats reclamen “revertir” les retallades que consideren que van ser imposades de forma “extraordinària”. Des de l’anunci de la vaga, han negociat amb el departament les reclamacions que, en total, sumen 240 milions d’euros d’inversió per a aquest 2019 i que consideren que s’haurien d’aprovar amb un decret llei. El Govern s’ha mantingut inflexible amb l’argument que sense pressupostos no es podien assumir el canvis proposats per les organitzacions sindicals.

En aquest sentit, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, considera “justes i legítimes” les reclamacions dels sindicats.

tracking