SEGRE

PSC MÍTING

Borrell qualifica de “totalitarisme” el rebuig del Parlament al fet que Iceta sigui senador

Larrosa apel·la al progressisme, a l’europeisme i al “patriotisme d’esquerres que representem”

Borrell, en un acte electoral ahir a la Pobla de Segur.

Borrell, en un acte electoral ahir a la Pobla de Segur.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors en funcions i candidat del PSOE a les eleccions europees, Josep Borrell, va qualificar ahir a Lleida de “totalitarisme” el rebuig del Parlament al fet que el líder del PSC, Miquel Iceta, sigui senador i presideixi el Senat (més informació a la pàgina 26). En una dinar míting a Magraners, va afirmar que “quan una majoria no compleix les normes per imposar la seua voluntat, encara que ho disfressi de votació parlamentària, és una actitud totalitària”. “El que ha passat avui és una mostra més del que va passar els dies 6 i 7 de setembre, quan una majoria va anul·lar els drets de la minoria. Per tenir la majoria no pots imposar la teua voluntat. Això es diu totalitarisme”, va argumentar. Borrell, que va anunciar que aquesta és la seua última campanya, també va afirmar estar “fart” que li atribueixin una declaracions sobre “desinfectar’’ Catalunya. Va assegurar que el que va dir va ser que Catalunya ha patit “ferides” que afecten la convivència que cal “desinfectar” perquè es curin. Va advertir que si els europeus no donen suport a la idea de la Unió Europea es poden tornar a aixecar fronteres, seguint el model dels partidaris del Brexit, que diuen “sols ens ho muntem millor”. “Independentisme i brexitisme és el mateix”, va indicar. Respecte a la immigració, va apuntar que “tots tenim un emigrant dins i no podem posar barreres, mirar per sobre de l’espatlla gent que no és d’aquí”, va subratllar.

L’alcalde i alcaldable del PSC a la Paeria, Fèlix Larrosa, va assenyalar que el seu projecte es basa en el progressisme i l’europeisme, i va apel·lar al “patriotisme d’esquerres que nosaltres representem”. “No és de banderes, ni ancorat en la història, ni histèric de xisclar més que l’oponent. És el patriotisme diari, d’anar a la Paeria a treballar per a tots els lleidatans. El patriotisme d’Antonio, que cada dia s’aixeca a obrir la botiga, i de Pepito, que obre el magatzem. El del sacrifici, l’esforç, el treball i l’esperança”, va remarcar. Així mateix, va asseverar que el govern socialista de Madrid “ha fet més per Lleida en nou mesos que tots els anys del govern popular”. Va definir aquells anys com “agitats, amb un PP a la Moncloa desacomplexat, envalentit, ultraliberal i ultraretallador dels drets socials i les llibertats, i a Catalunya, una fugida endavant constant de Convergència o el que quedi d’ella, i amb una ERC que ha estat a punt de sacrificar el país, independentista o no, en nom d’una idea que no tenia legitimitat ni majoria democràtica”. “Els socialistes ens hem mantingut serens i hem sabut navegar en aquestes aigües complicades”, va recalcar.

En un altre ordre, Larrosa es va comprometre a reconvertir el mercat municipal de Balàfia en un espai comercial i cívic amb una llar de jubilats i un centre de dia. El candidat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, va lamentar que ERC sempre es decanti per “l’abisme” quan ha de prendre decisions importants.

Borrell va participar també en un acte a la seua localitat natal, la Pobla de Segur, després de la polèmica per la voluntat de canviar el nom del seu carrer. “Si volen fer-ho, no passa res, l’important és no discutir”, va destacar i va considerar que, “si no hagués vingut, algú hauria pensat que no m’atrevia a venir”.

Borrell, en un acte electoral ahir a la Pobla de Segur.

Borrell, en un acte electoral ahir a la Pobla de Segur.AMADO FORROLLA

tracking