SEGRE

L'Horta de Lleida: Males connexions viàries i de 2.0

Millorar la xarxa de camins i el seu manteniment i la cobertura d’internet, les prioritats

Vista panoràmica d'una part de l'Horta de Lleida.

L'Horta de Lleida. Males connexions viàries i de 2.0Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viure al mateix lloc on es treballa, però no en una oficina, sinó enmig del camp. L’Horta és el “pulmó” de Lleida i això és un “privilegi”, segons els seus veïns. Hi ha els qui lamenten que “es vagi a Aitona a veure els ametllers en flor quan també els tenim a l’Horta”. No hi ha lloc més tranquil i amb la millor qualitat de vida que suposi viure al camp, però el gran nombre de partides amb masies i cases unifamiliars aïllades, comporti certes carències. Són la mala connexió viària i de telecomunicacions i falta de serveis essencials com l’aigua.

Alguns veïns afirmen que “s’ha millorat moltíssim en els serveis d’aigua, llum i gas”, però d’altres lamenten que “amb els impostos que paguem no tenim el mateix servei de recollida d’escombraries que la ciutat i l’aigua no arriba a totes les cases”.

La mala connexió a internet en els temps que vivim és un problema “preocupant” per a la majoria, a més tenint en compte que gairebé tots són empresaris i autònoms. D’altra banda, el servei de Correus tampoc no és per llançar coets. Les partides expliquen que es canvia el carter cada poques setmanes. “Quan s’ha après els camins i els domicilis, el tornen a canviar i això comporta un retard en la correspondència i la paqueteria. Està molt mal organitzat”, manifesten. Això sí, el mal estat dels camins s’emporta el premi al “més urgent i necessari a millorar”. El president de la comissió de l’Horta de la FAV, Salvador Solsona, afirma que “l’ajuntament fa el que pot i ha augmentat el pressupost”. Tanmateix, alguns assenyalen que “quan milloren un camí, no es manté regularment i amb el pas de temps torna a deteriorar-se i llavors tornem a la mateixa situació inicial”. Pel que fa al transport, l’ajuntament ha fet un pas endavant implementant el taxi a demanda, que entrarà en servei entre avui i dilluns. “És un servei molt esperat, ja que moltes partides estan apartades i no hi circulen autobusos”, subratlla Solsona, que afegeix que “serà de gran ajuda per a les persones grans que vulguin desplaçar-se cap a Lleida”. Els usuaris que vulguin sol·licitar-ho han de trucar al telèfon 900 106 848 abans de les 13.00 hores del dia anterior indicant dia i hora, el nombre de passatgers i el trajecte desitjat. Hi ha 45 parades per les partides.

Un altre dels problemes que més preocupen és la falta de seguretat i en els últims mesos han proliferat els robatoris. Moltes cases ja tenen alarmes o altres mesures de seguretat, però els veïns de l’Horta imploren “més presència policial”. Finalment, veuen necessària una ordenança que reguli la convivència entre els que “viuen de l’Horta i a l’Horta”.

tracking