SEGRE

SANITAT OCUPACIÓ

A Lleida hi falten 876 professionals d'infermeria

Segons un estudi, en calen 721 més a atenció especialitzada i 155 a primària || Ho veuen necessari per tenir un servei de sanitat pública de qualitat

Recollint signatures a l'hospital Arnau de Vilanova per a la ILP que demana augmentar les ràtios d'infermeria

Recollint signatures a l'hospital Arnau de Vilanova per a la ILP que demana augmentar les ràtios d'infermeriaSATSE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat d’infermeria SATSE denuncia que a la província falten 876 professionals d’aquest sector per tenir “una sanitat pública de qualitat i eficient”. Així ho assegura l’informe Anàlisi de la situació d’infermers i infermeres en centres sanitaris del país, fet l’octubre del 2018. Actualment hi ha 2.293 infermers a la província, dels quals més de la meitat (1.536) treballen al sector públic. D’aquest miler i mig de professionals, 1.265 treballen en atenció especialitzada, mentre que els 271 restants ho fan a la primària. Respecte a les ràtios, a Lleida hi ha 3,54 infermeres per cada mil pacients, una xifra que està una dècima per sota de la mitjana estatal (3,64).

L’increment que proposa l’estudi i en el qual el SATSE es basa consisteix a contractar 155 infermers o infermeres més en l’atenció primària i 721 més en l’especialitzada. En aquest sentit, el secretari provincial de SATSE a Lleida, José Luis Giménez, va assegurar que “hi ha problemes per atendre els pacients i la situació anirà a pitjor a l’estiu, la qual cosa comportarà una baixada en la qualitat del servei.” Així mateix, Giménez va dir que estan recollint firmes amb l’objectiu de demanar més infermers “perquè no pot ser que siguem a la cua d’Europa, i en el cas de Lleida d’Espanya en un servei tan bàsic com és la sanitat pública, esperem que ara que som en campanya, algun partit es comprometi a fer alguna cosa amb aquest tema”.

Respecte a l’àmbit català, l’estudi apunta que és necessari contractar 12.636 infermeres, mentre que en àmbit estatal en claen 87.890 més. Aquestes reclamacions vénen després que el sindicat critiqués que la Carta Europea dels Drets del Pacient, que cita els països a destinar els recursos econòmics i humans suficients per tenir un sistema sanitari públic de qualitat, és “paper mullat” a Espanya. SATSE demana als partits polítics de no deixar-los de banda en aquestes reivindicacions i que defensin la sanitat pública.

tracking