SEGRE

MOBILITAT TRANSPORTI PÚBLIC

Cinc persones estrenen el taxi a demanda a l'Horta, que genera confusió en el seu ús

La Paeria posa en marxa la prova pilot amb set mesos de retard || Per avui s’han sol·licitat cinc serveis, però l’ajuntament incrementarà la difusió sobre com es demana davant dels dubtes que han sorgit

Veïns del Camí de la Mariola, al costat d’una parada del taxi a demanda a la partida.

Veïns del Camí de la Mariola, al costat d’una parada del taxi a demanda a la partida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc persones van estrenar ahir el nou servei de taxi a demanda a l’Horta, que arriba amb set mesos de retard. Tanmateix, el regidor de l’Horta, Joan Queralt, va afirmar que “hi ha confusió entre els veïns per saber com se sol·licita el servei”. En aquest sentit, va assenyalar que “augmentarem la propaganda de difusió amb tríptics i missatges instantanis”.

Fonts municipals van explicar que “cinc persones el van utilitzar ahir i van fer quatre trajectes, ja que dos van compartir el mateix taxi”. En concret, el primer servei va ser a les 7.50 hores, de l’estació d’autobusos a la Torre Paulí; el segon a les 8.02 hores de la Torre Paulí a l’estació d’autobusos; el tercer a les 13.00 hores de la partida de Butsènit al Camí de Rufea; i l’últim a les 19.50 hores, de l’estació d’autobusos a la Torre Paulí. Per avui, s’han sol·licitat cinc serveis.

El servei, que s’implanta amb el nom de T-Horta, funciona sota demanda com a prova pilot a les partides Mariola, Empresseguera, Caparrella, Rufea, Butsènit, Plana de Gensana, Vallcalent, Fontanet lo Curt, Torres de Sanui, Pla de Montsó, Montcada, Sot de Fontanet, Copa d’Or, Pla de Lleida i Femosa. El fet que no s’hagi implementat a totes les partides ha generat algunes crítiques de veïns. “Estem descontents, ja que de persones grans n’hi ha a tota l’Horta, i en llocs com Marimunt o Grenyana no el poden utilitzar”, va manifestar la presidenta veïnal del Camí de la Mariola, Marina Pifarré, que va afegir que “som conscients que es tracta d’una prova pilot, però creiem que hauria d’haver estat a tot arreu o en cap”.

Per sol·licitar el taxi, els usuaris hauran de trucar al 900 106 848 abans de les 13.00 hores del dia abans indicant dia i hora, el nombre de persones i el trajecte desitjat. Els taxis faran cinc rutes diàries amb sortida a les 8.00, a les 13.00, a les 16.00 i a les 20.00 hores.

Hi haurà quaranta-cinc parades distribuïdes per les partides, quatre a la zona urbana (Ricard Viñes, Arnau de Vilanova i les estacions de busos i tren) i quaranta-una a l’Horta i el cost del servei serà el mateix que el del transport urbà. La Paeria afirma que el servei “beneficia la gent gran i els joves i redueix l’impacte ambiental”.

La nova parada de Renfe encara està pendent d’ubicació El president de Loteutaxi, Lluís Monge, va afirmar ahir que “la Paeria ha paralitzat l’habilitació del pàrquing de zona blava de Renfe com a parada de taxis, ja que ha sol·licitat a Adif ampliar el carril de la parada actual retallant la vorera, propietat d’Adif”. Va explicar que “esperarem a noves informacions per preguntar als taxistes on prefereixen anar”. Per la seua part, la Paeria va afirmar que “es treballen diverses opcions”. Així mateix, ahir es van iniciar les obres per habilitar una nova plataforma d’autobús a la rambla de Corregidor Escofet.

tracking