SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

El nou accelerador de radioteràpia de l'Arnau redueix efectes secundaris

L’hospital presenta la màquina, finançada per Amancio Ortega, que ofereix noves tècniques més precises || Salut defensa que “el mecenatge té una llarga tradició”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou accelerador de radioteràpia TrueBeam, finançat per la Fundació Amancio Ortega amb dos milions d’euros i que l’hospital Arnau de Vilanova va estrenar el mes de març passat, permetrà oferir noves tècniques de tractament més precises i amb menys efectes secundaris que la màquina que ha substituït. Així ho va explicar ahir el cap de servei d’Oncologia Radioteràpica, Moisés Mira, que també va destacar que “es redueix el temps necessari per col·locar el pacient i aplicar el tractament”. El nou accelerador en substitueix un que tenia quinze anys, “i ara disposem de dos màquines complementàries entre si, però amb la nova aplicarem tècniques especials que fins ara no podíem fer”. Mira va assenyalar que “augmentarem de 850 a 1.000 els pacients tractats cada any”. Per la seua banda, el cap de servei de Protecció Radiològica i Radiofísica, Óscar Ripol, va manifestar que la nova màquina “té un control digital i no analògic, la qual cosa la fa més fiable davant de possibles avaries”.

El nou accelerador és fruit d’una donació d’Ortega a la sanitat pública catalana, amb un import que ascendeix a 47 milions d’euros i que ha estat objecte de crítiques d’una banda de la societat, que denuncien que Inditex ha eludit 600 milions d’euros en impostos en tres anys. Sobre aquesta qüestió, el director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, va destacar que “el mecenatge té una llarga tradició a Catalunya” i suposa “una forma de compromís i de responsabilitat social de les empreses amb la ciutadania”.

D’altra banda, Mira va recordar que el servei està duent a terme el projecte Radiació +++, una iniciativa que consisteix a humanitzar i fer més agradable el temps que han de passar malalts i els familiars en el servei amb l’art com a eina de transformació.

Ripol i Mira mostren el nou accelerador.

Ripol i Mira mostren el nou accelerador.MAITE MONNÉ

Ripol i Mira mostren el nou accelerador.

Ripol i Mira mostren el nou accelerador.MAITE MONNÉ

tracking