SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Condemnat per agredir l'exlíder de l'ANC a Lleida en un acte a Lleida

Imposen a l’agressor sengles multes de 150 euros pels delictes lleus de lesions i danys || Haurà d’indemnitzar la víctima per les ferides i per trencar-li el mòbil

Burrell, amb un mocador groc, va rebre ahir el suport d’una trentena de persones als jutjats.

Burrell, amb un mocador groc, va rebre ahir el suport d’una trentena de persones als jutjats.CRIDA PER LLEIDA - CUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home va ser condemnat ahir per agredir l’expresidenta de la Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Lleida Rosa Burrell, el juny de l’any passat a la plaça Constitució, al Clot de les Granotes, a l’acabar l’acte de presentació de la campanya Demà pots ser tu d’Òmnium Cultural. El judici es va celebrar ahir al migdia i la magistrada va imposar a l’acusat, que va reconèixer els fets, sengles multes de 150 euros com a autor dels delictes lleus (antigues faltes) de lesions i danys. Es tracta de dos multes de cinc euros diaris durant un mes, segons va explicar Mercè Jordana, lletrada de Burell i integrant d’Advocacia per la Democràcia de Lleida. A més, el condemnat haurà d’indemnitzar Burrell per les ferides que li va causar i per trencar-li el mòbil. El judici es va poder celebrar ahir després que se suspengués al febrer perquè l’acusat no s’hi va presentar.

L’home, que ho va reconèixer, va agredir Rosa Burrell quan ja havia finalitzat l’acte

L’agressió es va produir el 7 de juny de l’any passat quan desmuntaven el material de l’acte d’Òmnium Cultural Llibertats en perill en el marc de la campanya Demà pots ser tu. Anteriorment, el condemnat havia intentat boicotejar l’acte i cridava insults contra els presos independentistes. Els Mossos, després de ser alertats, es van emportar l’home.

Tanmateix, aquest va tornar i es va encarar als tècnics. Burell va agafar el mòbil i va començar a gravar l’escena. “Al veure’l, es va girar cap a mi, em va agredir i va estavellar el mòbil contra terra”, va afegir.

L’home li va clavar diversos cops. Rosa Burrell va denunciar l’agressió davant dels Mossos d’Esquadra, que van identificar l’autor poc després gràcies a les imatges aportades per altres testimonis.

L’expresidenta de l’ANC va estar acompanyada ahir per una trentena de persones, que li van donar suport a les portes de l’edifici judicial del Canyeret. Des d’Advocacia per la Democràcia van afirmar que “hem posat fi a una impunitat més”.

tracking