SEGRE

BARRIS DE LLEIDA

Escorxador/Instituts. Crítiques al sentit únic i poc pàrquing

Els veïns de l’Escorxador, contra els canvis viaris a Lluís Companys i Acadèmia

Una de la protestes contra el sentit únic a Lluís Companys i Acadèmia.

Una de la protestes contra el sentit únic a Lluís Companys i Acadèmia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El principal canvi del barri d’Escorxador-Templers durant els últims anys ha estat la conversió de Lluís Companys i Acadèmia en carrers de sentit únic, mesura que no acaba de convèncer els veïns.

Fins i tot es va constituir una plataforma en contra que va organitzar manifestacions durant diverses setmanes per protestar contra aquesta modificació, que la Paeria ha mantingut malgrat les mobilitzacions. Marisa Arias, presidenta de l’associació de veïns, opina que amb la implantació de sentit únic “s’ha incrementat molt la velocitat dels vehicles” i reclama mesures per evitar aquesta situació, així com per millorar la mobilitat dels carrers transversals. Arias destaca, a més a més, la inseguretat i la manca d’il·luminació, netedat i aparcament com els problemes primordials d’aquest barri. Incideix també que amb l’arribada del bon temps repunta l’incivisme, per la qual cosa aposta per “incrementar els valors” al barri perquè les actituds incíviques d’alguns no perjudiquin el conjunt dels veïns ni durant el dia ni durant la nit.

Instituts denuncia enllumenat deficient en alguns carrers i problemes d’inseguretat

Subratlla que “cada dia és més difícil aparcar als carrers” situació que considera que se solucionaria amb un pàrquing subterrani. Recorda que històricament estava previst construir-ne un, “però va quedar en paper mullat”, i veu necessari també millorar el transport públic. Precisament, la dirigent veïnal considera que la falta d’aparcament perjudica no només els veïns sinó també les persones que van al barri pels seus equipaments culturals.

“Som el barri de la cultura. Tenim escola bressol, el Teatre de l’Escorxador, el Cafè del Teatre, escola de música, centres d’idiomes... Som uns privilegiats”, argumenta, però remarca que els usuaris d’aquests equipaments es veuen obligats a venir amb cotxe perquè no hi ha prou transport públic. De fet, recalca que aquest problema perjudica també altres serveis del barri, així com els comerços.

Pel que fa al barri d’Instituts-Sant Ignasi, el president de l’associació de veïns, Álex Ruiz, assenyala que últimament han tingut problemes d’inseguretat, amb alguns robatoris de telèfons mòbils i atracaments, però explica que després de parlar amb Mossos i Urbana, aquesta situació ha millorat. Així, denuncia enllumenat “bastant deficient” en algunes zones, com el final del carrer Alcalde Costa i a Ramon Soldevila. També creu que s’hauria “d’incidir que la gent fos més cívica”. Repecte al manteniment de la via pública, el dirigent veïnal indica que “ens estan arreglant coses que feia temps que demanàvem, però sempre es pot millorar”.

tracking