SEGRE

SANITAT FORMACIÓ

Només 3 dels 75 metges residents de la UdL escullen plaça a l'Arnau

Trien Cardiologia, Urologia i Ginecologia i 24 es formaran en altres hospitals catalans || Esgotades totes les especialitats a Espanya i començaran aquest dilluns

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Només tres dels setanta-cinc graduats en Medicina de la Universitat de Lleida (UdL) amb opcions d’escollir una plaça de Metge Intern Resident (MIR) han decidit formar-se a l’hospital Arnau de Vilanova, i vint-i-quatre han escollit hospitals catalans i, la resta, centres de l’Estat. Dilluns passat va finalitzar l’assignació de les 6.797 places, quaranta-sis de les quals a l’Arnau, i es van esgotar totes. Un total de 14.143 titulats van fer l’examen a Espanya i 69 dels de les UdL estaven entre els 6.797 amb millors notes. A causa que molts d’aquests estudiants amb millors números no van poder triar l’especialitat desitjada i ho van ajornar per a l’any que ve, van poder triar plaça fins al número 8.365, per la qual cosa fins a setanta-cinc graduats de la UdL han tingut opcions d’escollir.

Els tres de la Universitat de Lleida han elegit Cardiologia, Urologia i Ginecologia a l’Arnau i tenien els números 1.313, 2.179 i 3.305, respectivament. Respecte als millors de Lleida, el número 66 va escollir Dermatologia a l’hospital Clínic de Barcelona; el 276, Cardiologia a la Vall d’Hebron i el 327, Cardiologia al Gregorio Marañón de Madrid. S’incorporaran als hospitals respectius el 27 i el 28 de maig.

D’altra banda, la conselleria de Salut ha creat una eina de verificació de l’ortografia de textos mèdics en català.

Alerten de l’envelliment dels infermers El Col·legi d’Infermers de Lleida veu necessari quadruplicar el nombre d’especialistes a la província, n’hi ha uns 2.400, ja que la majoria tenen més de seixanta anys i en tres anys la gran majoria ja estaran jubilats. Així ho va manifestar ahir la presidenta del col·legi professional, Montserrat Gea, que va alertar que “la facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida no compta amb prou estudiants per cobrir la demanda que tindrem d’aquí a un temps”. També va afirmar que Espanya és el cinquè país de la Unió Europea per la cua que té menys ràtio d’infermers per habitants. L’hospital Arnau va acollir ahir una jornada amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, en la qual els ponents van destacar la importància de la formació en investigació per proporcionar les millors cures. La jornada va comptar amb la presència de Doris Grinspun, considerada una autoritat mundial de la infermeria i gerent general de l’Associació Professional d’Infermers d’Ontario (Canadà).

L’Arnau va celebrar ahir una jornada amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria.

L’Arnau va celebrar ahir una jornada amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria.ICS LLEIDA

tracking