SEGRE

ECONOMIA INFORME

El carrer Major és el més rendible d'Europa per obrir un comerç

En funció de la relació entre les persones que hi passen diàriament, 8.076, i el preu del lloguer, de 495 euros/m

Ciutadans passejant i comprant ahir pel carrer Major.

Ciutadans passejant i comprant ahir pel carrer Major.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El carrer Major és el més rendible d’Europa per obrir un comerç en funció de la relació entre el nombre de persones que hi passen diàriament i el preu del lloguer dels locals, segons un estudi sobre el trànsit de vianants elaborat per TC Group Solutions, empresa líder en la recopilació i anàlisi de dades vinculada al comerç. Aquest carrer té una mitjana de 8.076 vianants diaris i el cost mitjà del lloguer comercial és de 495 euros per metre quadrat a l’any. Això fa que el cost per client potencial sigui d’1,34 euros.

A escala europea, la segona posició l’ocupa la Via Sestri de Gènova amb un cost d’1,85 i la tercera, la Rue Foch de Montpeller, amb 1,88. A nivell d’Espanya, entre els deu carrers més rendibles figuren el carrer Urzáiz de Vigo (2,11); Recogidas de Granada (2,15); i Barcelona de la Corunya (2,32). El president de l’associació de comerços de l’Eix Comercial, Llorenç González, va assenyalar que les dades del preu de lloguer de l’estudi “són totalment correctes” i va valorar l’informe “positivament perquè vinguin comerciants”.

Hi ha una mica més de cent locals i quan algun tanca torna a llogar-se al cap de quinze dies

Va explicar que en tot l’Eix Comercial hi ha 429 locals, dels quals 103 són al carrer Major i plaça Paeria. “El febrer del 2017, un total de cinquanta-set eren franquícies i trenta-set, d’empresaris locals, mentre que nou estaven tancats.” Va atribuir el fet que alguns estiguin tancats “al fet potser són massa grans, per la qual cosa són molt cars, o tenen un preu de lloguer massa alt pel petits que poden ser”. Tot i així, va apuntar que “normalment quan un local es queda buit, i l’any passat en tot l’Eix en vam comptar uns 60, en una mitjana de quinze dies es torna a llogar”.

TC Group Solutions ha realitzat l’estudi gràcies als més de 10.000 sensors de càlcul TC-Street instal·lats als carrers comercials de cent ciutats europees, per analitzar el trànsit partint del cost de lloguer dels locals comercials.

Espanya és el segon país amb més trànsit de vianants als carrers comercials, que lidera la Gran Vía de Madrid (16.741 vianants diaris), únicament superada pel Regne Unit. A la Gran Vía la segueixen els carrers Pelai, Portaferrissa i Portal de l’Àngel de Barcelona, els carrers Tetuán de Sevilla i Preciados de Madrid.

tracking