SEGRE

UNIVERSITAT ACTE SOLEMNE AL RECTORAT

El nou rector de la UdL reclama més finançament i una rebaixa de les taxes

Jaume Puy va prendre ahir possessió com a nou rector de la Universitat de Lleida (UdL) reclamant més finançament i una rebaixa del preu de les taxes, així com més suport de la societat, “amb les institucions al capdavant”. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va dir que hi ha “voluntat política d’anar reparant les restriccions”.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més finançament per a la Universitat de Lleida (UdL), que ningú en quedi fora “per condicionants econòmics” i una rebaixa de les taxes, especialment dels màsters. Aquestes van ser les principals reivindicacions que ahir va plantejar Jaume Puy durant la presa de possessió com a nou rector. “Per satisfer les demandes que ens reclama la societat es necessiten uns recursos i un finançament que, paradoxalment, han patit importants retallades dels governs en els últims anys”, va afirmar, després de rebre la vara de comandament de mans del seu antecessor, Roberto Fernández, que va ocupar el càrrec durant vuit anys. “Aquesta demanda no ha estat acompanyada fins ara dels necessaris canvis en les infraestructures, instruments i recursos que fan falta i, en part, d’aquesta carència també en som responsables”, va afegir, i va apostar per “afrontar aquesta situació amb noves planificacions, objectius i maneres de fer”.

Puy va advocar per consolidar la qualitat de la docència i aprofitar la tecnologia per flexibilitzar la formació, així com per ampliar els programes predoctorals i postdoctorals per rejovenir la plantilla i per tenir més presència en grans projectes d’investigació nacionals i internacionals i implicar-se “més amb les empreses i institucions” del territori. Així mateix, va subratllar que “a Lleida s’afegeix una limitació en el finançament que no ha permès als nostres centres que disposin dels recursos que requerien”. “Hem de trobar, en col·laboració amb la conselleria i l’Estat, els camins perquè aquest repte sigui una oportunitat”, va insistir, i va sentenciar que “la col·laboració entre diferents agents és la clau que ens farà forts. Toca demanar el suport de la societat, amb les institucions al capdavant, perquè ens donin suport”.

D’altra banda, el rector va assegurar que la UdL “ha de ser líder en la defensa de la igualtat entre dones i homes, la cohesió social, la tolerància zero a qualsevol discriminació i el respecte pel medi ambient”.

Per la seua part, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va apuntar que “la voluntat política de la Generalitat és anar reparant les restriccions pressupostàries”. “Governar significa ser responsables, no fer demagògia, i administrar els recursos existents, i lluitarem per aconseguir més dotació pressupostària per compensar la falta d’infraestructures i la reducció de taxes, entre altres temes pendents”, va argumentar. Així mateix, va afirmar que continuen “treballant per recuperar la normalitat, malgrat la injustícia que pateixen presos i exiliats”. Fernández va aprofitar el discurs de comiat per denunciar que “Espanya té la classe directiva universitària més barata d’Europa.

Pancarta de protesta dels becaris d’investigació Becaris d’investigació (estudiants de doctorat amb contracte) van desplegar ahir una pancarta durant el discurs del nou rector per denunciar la “precarització” i exigir a la UdL que apliqui l’Estatut del Personal Investigador en Formació, que preveu un augment del salari, docència voluntària i una pròrroga automàtica del contracte de tres a quatre anys. Així mateix, els becaris de col·laboració de la Universitat de Lleida van entregar a Jaume Puy al finalitzar l’acte de presa de possessió un document en què reclamen que no es redueixin aquestes beques i millors condicions. Aquests dos col·lectius han convocat vaga per al proper dia 28.

El rector Jaume Puy envoltat de tot el seu equip, després de prendre possessió ahir a la UdL.

El rector Jaume Puy envoltat de tot el seu equip, després de prendre possessió ahir a la UdL.AMADO FORROLLA

El rector Jaume Puy envoltat de tot el seu equip, després de prendre possessió ahir a la UdL.

El rector Jaume Puy envoltat de tot el seu equip, després de prendre possessió ahir a la UdL.AMADO FORROLLA

El rector Jaume Puy envoltat de tot el seu equip, després de prendre possessió ahir a la UdL.

El rector Jaume Puy envoltat de tot el seu equip, després de prendre possessió ahir a la UdL.AMADO FORROLLA

tracking