SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

L'acusat del crim d'Acadèmia serà jutjat aquesta pròxima tardor

La setmana que ve es farà la vista sobre la pròrroga de la presó preventiva del sospitós, tancat des del juny del 2017 || La Fiscalia demana 15 anys per homicidi

Imatge d’arxiu de Jordi Lanuza en un judici a l’Audiència de Lleida per altres fets.

Imatge d’arxiu de Jordi Lanuza en un judici a l’Audiència de Lleida per altres fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida celebrarà el judici pel crim del carrer Acadèmia aquesta tardor, possiblement el mes d’octubre, segons van assenyalar ahir fonts judicials. D’aquesta manera, Jordi Lanuza, l’instal·lador de fibra òptica acusat de matar la funcionària d’Ensenyament Amparo Soler Betés el 17 de febrer del 2017, s’asseurà al banc dels acusats i s’enfrontarà a una petició de condemna per part de la Fiscalia de quinze anys de presó per homicidi. Lanuza està empresonat de forma preventiva des del juny del 2017, quan va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra. Precisament, el mes que ve es compliran dos anys del seu ingrés en presó preventiva, límit màxim que preveu la llei, per la qual cosa l’Audiència acollirà el pròxim 28 de maig la vista per decidir si prorroga o no la seua estada al Centre Penitenciari Ponent fins a la celebració del judici. Tant la Fiscalia com l’acusació particular demanaran la pròrroga d’aquesta mesura cautelar, encara més tenint en compte que el judici se celebrarà a la tardor.

El procés va esperar un temps paralitzat el recurs presentat per la defensa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per invalidar les imatges de les càmeres de seguretat del lloc dels fets, en les quals apareix l’acusat en l’interval de temps en què es va produir l’homicidi. La defensa va demanar anul·lar com a prova els enregistraments de les càmeres d’una comunitat de veïns i una gasolinera al·legant que es cometia una infracció contra la intimitat. El TSJC va rebutjar el recurs i va avalar les imatges, que per a la Fiscalia i els Mossos d’Esquadra són un dels principals indicis contra el presumpte autor.

La mort violenta d’Amparo Soler Betés, de 61 anys, es va produir al seu habitatge al carrer Acadèmia. Segons l’escrit de la Fiscalia, es va iniciar una discussió entre la víctima i l’acusat i aquest la va apunyalar quatre vegades al coll “amb la intenció d’acabar amb la seua vida”. Per ocultar que havia estat a l’interior del pis, segons indica la Fiscalia, l’acusat va trucar cinc vegades a la víctima “sabent que no rebria resposta”. L’acusació particular, que representa la família de la víctima, demana vint-i-dos anys i mig de presó per assassinat.

tracking