SEGRE

El 'procés' i l'urbanisme animen el debat de les municipals a Lleida

Lleida TV l'emet a les 21.00 hores

El 'procés' i l'urbanisme animen el debat de les municipals a Lleida

El 'procés' i l'urbanisme animen el debat de les municipals a LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 'procés' independentista i el model urbanístic han estat dos dels temes protagonistes del debat entre els aspirants a l’alcaldia de Lleida que ha organitzat el Grup SEGRE. Enregistrat a la Llotja i moderat per Santi Roig, ha aplegat Fèlix Larrosa, del PSC; Toni Postius, de JxCat; Ángeles Ribes, de Cs; Miquel Pueyo, d’ERC; Rosa Peñafiel, de Crida per Lleida; Xavier Palau, del PP, i Sergi Talamonte, de Comú de Lleida, que han confrontat els seus programes en set blocs temàtics.

La situació política a Catalunya i la convivència als espais públics ha obert el debat. Larrosa (PSC) ha defensat el seu projecte "en comú" per treballar "per a tots i a totes"; Postius (JxCat) ha criticat que l'1-0 el govern municipal "va abdicar" en la defensa dels ciutadans; Ribes (Cs) ha afirmat que el 'procés' ha portat "conflicte i frustració"; Pueyo (ERC) creu que, més enllà del sobiranisme, es tracta d'un tema de "llibertats i drets"; Peñafiel (Crida) ha dit sentir-se interpel·lada pel "projecte per defensar la llibertat"; Palau (PP) ha advocat per defensar la neutralitat de l'espai públic i ha defensat un projecte " que abraça totes les persones", i Talamonte (Comú) ha assegurat que el seu grup és "municipalista" i que aplega gent que és independentista i també que no ho és.

Un dels moments més destacats d'aquest primer bloc s'ha produït quan la candidata de Ciutadans ha mostrat una pedra, de dimensions considerables, amb què va ser atacada la seu del partit a Lleida.

Larrosa i Postius han estat els protagonistes en el moment de les interpel·lacions per les obres de Sixena, el 155 i la defensa del català.

A l'hora de debatre sobre el model ciutat, algunes de les apostes dels candidats han estat apostar per la captació d'empreses amb una fiscalitat atractiva (Postius); simplificar la creació d'empreses i promoure Torre Salses i el pla de l'estació (Ribes); incrementar el paper de la Universitat de Lleida i revisar el funcionament de GloblaLleida (Pueyo); defensar un urbanisme "compacte" i rebutjar Torre Salses (Peñafiel); prioritzar la defensa dels Camps Elisis i la seguretat als carrers (Palau); apostar per les grans zones verdes i l'obertura dels barris (Talamonte), i fer de Lleida la segona capital de Catalunya i desenvolupar un pla de rodalies (Larrosa).

El debat del Grup SEGRE amb els candidats a la ciutat de Lleida es podrà veure a les 21.00 hores a Lleida TV i el diari SEGRE n'oferirà en l'edició d'aquest dissabte tota l'anàlisi i les reaccions.

Seguiment minut a minut a Twitter

tracking