SEGRE

ENSENYAMENT TITULACIONS

La meitat d'aspirants a mestres suspenen la prova d'accés

Tan sols l’han aprovat el 54,8% dels que la van fer a la UdL el mes d’abril passat

La meitat d'aspirants a mestres suspenen la prova d'accés

La meitat d'aspirants a mestres suspenen la prova d'accés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gairebé la meitat dels 414 alumnes de Lleida que es van presentar a la prova d’aptitud personal (PAP) obligatòria per poder accedir als graus d’Educació Infantil i Primària l’han suspès. En concret, només han aprovat el 54,8 per cent, dos punts menys que els que hi va haver a la primera convocatòria de l’any passat, quan van ser el 56,7%, segons la informació facilitada per fonts de la UdL. Els suspesos tindran l’oportunitat de tornar a fer la prova aquest estiu en una segona convocatòria. El percentatge d’aprovats és gairebé cinc punts inferior al conjunt de Catalunya, que ha estat del 59,6%, segons les mateixes fonts.

Aquesta prova es va implantar fa dos anys, el 2017, amb l’objectiu d’elevar el nivell mínim de tots els futurs mestres. Compta amb un apartat que avalua la competència comunicativa i el raonament crític i un altre de dedicat a la competència logicomatemàtica. Per aprovar-la, és necessari que la nota mitjana de les dos parts sigui com a mínim d’un 5 i que en cap d’aquestes la nota sigui inferior al 4.

Aquest any, la PAP va tenir lloc a finals d’abril, quan en els dos cursos anteriors sempre s’havia celebrat després de la selectivitat, al juny. Amb tota probabilitat, això ha provocat que el nombre de presentats hagi estat un centenar més que el 2018, ja que hi ha alumnes que encara no tenen clar quina carrera faran i opten per afrontar aquest examen davant de la possibilitat que acabi sent un grau d’Educació.

tracking