SEGRE

JXCAT ACTE FINAL

Postius: “Som els de Puigdemont i reivindicaré el mandat de l'1-O”

«Demana als ciutadans recuperar l’orgull perdut d’aquesta ciutat»

Postius, amb Trias i Boye a l’acte final de JxCat a la plaça Sant Francesc.

Postius, amb Trias i Boye a l’acte final de JxCat a la plaça Sant Francesc.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El candidat a l’alcaldia per Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, va fer ahir l’acte final de campanya demanant als ciutadans “recuperar l’orgull perdut d’aquesta ciutat” i fer “un canvi històric a l’ajuntament que Lleida necessita des de fa quaranta anys”. En una plaça Sant Francesc plena i amb el suport de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, l’advocat Gonzalo Boye i amb les intervencions des de Bèlgica del candidat a les europees, Carles Puigdemont, i del president de la Generalitat, Quim Torra, Postius va defensar la seua candidatura per fer de la Paeria “un ajuntament compromès amb el país, amb els presos i exiliats, amb les institucions catalanes i perquè es pugui penjar des de la façana de la Paeria un cartell enorme demanant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”.

Així mateix, va assegurar que a la ciutat “hem patit un 155 local. Van relegar el català com a llengua d’ús preferent, no van condemnar la violència de l’1 d’octubre i no van fer res quan ens van robar les obres del Museu de Lleida amb nocturnitat i traïdoria. Això ens juguem diumenge”, va assegurar el candidat de JxCat. També va assegurar que “som la gent del president Puigdemont i reivindiquem el mandat de l’1 d’octubre” i va concloure amb un “de vosaltres depèn”.

Després de Postius, va ser el torn de Puigdemont, que per videoconferència va qualificar les de diumenge com “les eleccions més importants des de l’aplicació del 155”. També va destacar les “enormes dificultats que hem tingut per poder presentar la llista”, però va assegurar que aquestes traves eren “perquè ens tenen por”. Va assenyalar que “des de Bèlgica ens arriben aquestes aromes de canvi a Lleida” i va acabar la intervenció al·legant que “en aquest viatge de lluita també hi sortirà guanyant Espanya, que no l’Estat espanyol”.

Per la seua banda, Torra va dir que “ja hem portat els presos al Congrés, ara s’ha d’enviar els exiliats al Parlament europeu” i va animar que aquest diumenge “deixem muts els que ens insulten i amenacen omplint les urnes de vots”. També va recalcar que “Barcelona ha deixat de ser la capital de Catalunya i Lleida la de Ponent. On era Àngel Ros l’1-O o quan van robar les obres del Museu? Lleida ha de tornar a ser capital i amb Postius tornarà a ser-ho”, va assegurar el president.

Al seu torn, Trias va assegurar que “hem de ser valents i amb sentit comú, perquè la batalla es guanya als ajuntaments i Europa”, i per la seua banda Boye va dir que diumenge la ciutadania haurà d’escollir “entre Borrell o Puigdemont, entre el 155 o l’1 d’octubre.”

tracking