SEGRE

VOT PREGAT

Un lleidatà denuncia traves per poder votar des de l'estranger

Sergi Vidal.

Sergi Vidal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sergi Vidal, veí de Gósol i que fa uns anys que viu als Països Baixos, denuncia traves per poder votar des de l’estranger aquest 26-M. Vidal va assegurar que va anar al consolat per demanar la documentació necessària per votar com a elector temporalment a l’estranger (ERTA). No obstant, Correus no reconeix el número de referència proporcionat per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) perquè Vidal pugui votar des dels Països Baixos, per la qual cosa no ha pogut rebre les paperetes al domicili. Vidal va explicar que tampoc podrà votar a Gósol presencialment només pel fet d’haver iniciat els tràmits per fer-ho des de l’estranger. Va assegurar que “des del consolat et donen poca informació una vegada has demanat votar” i que “assumeixen poca responsabilitat si perden el cens per votar”.

Aquells espanyols que es troben a l’estranger i que estan inscrits al cens electoral de residents absents (CERA) no poden participar en les eleccions municipals, encara que aquest no és el cas de Vidal, que va demanar votar com a ERTA. Els espanyols inscrits al CERA sí que poden votar als comicis generals, autonòmics i europeus, segons van informar fonts pròximes al Govern.

S’ha de recordar que la Generalitat ja va denunciar traves en el vot des de l’estranger a les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d’abril. En aquest sentit, només el 12 per cent dels catalans registrats al CERA van votar el passat dia 28 d’abril, segons un informe elaborat per la conselleria d’Acció Exterior i l’Oficina de Drets Civils per denunciar les dificultats de l’anomenat vot pregat.

tracking