SEGRE

SERVEIS VIA PÚBLICA

Una apagada deixa a les fosques dos nits Prat de la Riba i diversos carrers

Endesa atribueix l’incident, que va afectar l’enllumenat públic dilluns i dimarts, a unes obres d’Aqualia i aquesta ho nega || La Paeria obre un expedient a l’elèctrica

Vista de l'avinguda Prat de la Riba de Lleida.

Una apagada deixa a les fosques dos nits Prat de la Riba i diversos carrersSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una apagada nocturna que dilluns passat i dimarts a la nit va afectar l’enllumenat públic de l’avinguda Prat de la Riba, els carrers Alfred Perenya, Paer Casanovas, Pi i Margall i el passatge de la Premsa, entre d’altres, ha generat polèmica entre Endesa, Aqualia i la Paeria. Segons van afirmar ahir fonts de l’elèctrica, la van provocar unes obres d’Aqualia, concessionària del servei de l’aigua. Així ho van assenyalar després que la Paeria anunciés que obrirà un expedient informatiu a l’elèctrica. Tanmateix, responsables d’Aqualia es van desvincular de l’apagada i van afirmar que “en tot aquest any no hem portat a terme cap tipus d’obra en aquesta zona”.

La primera incidència va tenir lloc dilluns a les 22.45 hores i, segons la companyia elèctrica, va ser per la fallada d’un fusible. Fonts de la Paeria van explicar que la mateixa nit van avisar els tècnics d’Endesa perquè solucionessin el problema, que va provocar el parpelleig dels fanals, “ja que no arribava la tensió correcta” i, per seguretat, es va apagar l’enllumenat per reparar la incidència.

La concessionària de l’aigua afirma que va traslladar a la companyia elèctrica que “no hi tenim res a veure”

L’endemà va tornar a fallar l’enllumenat a les mateixes vies, a les 20.13 hores, fet que Endesa va qualificar de fallada d’una fase elèctrica. “Com que va tornar a passar el mateix, dimecres vam obrir una rasa i vam comprovar que unes obres que va dur a terme Aqualia van danyar la línia”, van afirmar, i van explicar que la van reparar el mateix dia. La companyia elèctrica va afirmar que “la companyia d’assegurances s’encarregarà que Aqualia pagui els costos de la reparació”. Per la seua part, responsables d’Aigües Lleida van explicar que “dimecres vam anar amb Endesa a comprovar l’origen del problema i els vam traslladar que nosaltres no hi teníem res a veure”. Dimecres, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va manifestar que s’obrirà un expedient informatiu a Endesa, “ja que les instal·lacions elèctriques no compleixen les condicions necessàries i perjudiquen l’enllumenat públic i la ciutadania”. L’expedient podria derivar en un de coercitiu.

tracking