SEGRE

DENÚNCIES INFRACCIONS

Catorze multes per venda ambulant sense permís

Una mitjana de més de dos sancions al mes en el que va d’any || La majoria per vendre roba, però també menjar i roses

La parada de la marca de roba top manta, ahir a Balaguer.

La parada de la marca de roba top manta, ahir a Balaguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha imposat en els cinc primers mesos de l’any catorze multes per venda ambulant sense permís, la qual cosa implica una mitjana de més de dos al mes i un increment del 57,14% respecte al mateix període de l’any passat, quan només es van registrar sis denúncies. La majoria d’actes per venda il·legal s’han obert a la plaça del Dipòsit, al Barri Antic, on els agents han hagut de requisar la mercaderia dels improvisats mercadillos fins en nou ocasions.

Es tracta sobretot de parades de roba i sabates de segona mà, encara que des del mes de gener la Policia Local també ha aixecat una acta per venda ambulant d’aliments. Aquest és el cas d’una dona que va ser multada el 23 de febrer per vendre sense autorització municipal begudes i menjar al camp de futbol de Gardeny, a la Mariola. Així mateix, durant la celebració de l’última Diada de Sant Jordi, la Guàrdia Urbana va aixecar dos actes per venda il·legal de roses als carrers Alfred Perenya i Ramon Berenguer IV.

Tanmateix, l’última sanció va tenir lloc fa tot just dos setmanes, durant la festa major de Lleida, quan van denunciar un jove de vint-i-quatre anys que venia a l’Eix globus i joguets sense autorització. La Guàrdia Urbana tipifica com a infracció molt greu exercir la venda ambulant sense la pertinent llicència i la multa pot ascendir als 1.200 euros.

El sindicat de top manta porta la seua marca de roba a Balaguer

La vuitena edició del Mercat del Vell de Balaguer va incorporar ahir una parada del Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, que va atansar al públic roba de la marca Top Manta. El sindicat, que va nàixer a mitjans de l’any 2017, pretén “millorar les condicions de vida dels manters, a més de combatre la persecució i el racisme que pateix aquest col·lectiu”. Durant la jornada de mercat, el sindicat va llegir un manifest en el qual van reclamar la despenalització del top manta i van defensar “el dret a la mobilitat de les persones que fugen de la guerra o la fam i volen guanyar-se la vida”.

tracking