SEGRE

ELECCIONES

Pueyo vol tancar un pacte amb JxCat i el Comú que garanteixi l'estabilitat

Està obert tant a un govern tripartit com que algun li doni suport des de fora

Miquel Pueyo, aquest dilluns.

Pueyo vol tancar un pacte amb JxCat i el Comú que garanteixi l'estabilitatItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Miquel Pueyo, que serà el primer alcalde d’ERC a Lleida ciutat des que ho va ser Antoni Vives entre el febrer i el juliol del 1936, va afirmar ahir, l’endemà de la seua històrica victòria, encara que empatat a set edils amb el PSC, que confia a tancar un pacte amb JxCat i el Comú que garanteixi un govern estable. En declaracions a aquest diari, es va mostrar caut perquè encara no s’ha iniciat la negociació, però va afirmar que “la ciutat es mereix un govern que tingui l’estabilitat més gran possible”. “Nosaltres, des del principi, hem deixat clara la nostra responsabilitat, i esperem trobar el mateix grau de responsabilitat per part dels altres”, va afegir.

Pueyo va deixar obertes totes les possibilitats: que hi hagi un govern tripartit o un pacte que asseguri algun suport extern. “No dependrà només del que nosaltres desitgem, sinó de com puguin estar més còmodes JxCat i els comuns. Per negociar, he d’estar obert a les diferents possibilitats”, va manifestar.

En aquest sentit, va precisar que “crec que es pot fer de les dos formes, amb un govern de coalició que et doni una majoria o amb suports externs. Ens podem trobar que una part dels possibles socis es trobi millor formant govern amb nosaltres i una altra part estigui més còmoda donant suport des de fora, haurem de parlar-ho amb ells”. Pueyo va evitar mullar-se, però tot apunta que no hi haurà gaires problemes per formar un govern conjunt amb el PDeCAT, que sumaria 13 regidors, a un de la majoria, mentre que la integració o no del Comú dependrà de la marxa de les negociacions.

En un altre ordre, el futur alcalde va indicar que encara l’assumpció d’aquest càrrec “com una qüestió de servei”. “Penso que l’alcalde és algú que durant un temps limitat dedica totes les seues energies al servei de la comunitat”, va declarar, i va dir que no vol ser-ho “més de 8 anys”. Va posar èmfasi que treballarà en equip –“sóc molt poc piramidal”, va destacar– i que no utilitzarà l’alcaldia per “fer propaganda”. “El més important és començar introduint un canvi decisiu respecte a altres d’anteriors, començar pensant únicament en aquest mandat, no en la reelecció”, va subratllar. “En general, hi ha hagut una tendència a començar a governar pensant en la reelecció i això porta a fer propaganda en lloc de comunicació institucional, a intentar influir de forma directa en l’opinió pública més que a donar-hi servei, aquesta hauria de ser una de les diferències que es percebi en la nostra gestió”, va dir tot seguit. Pueyo va considerar, sense citar cap antecessor, que “en alguns casos hi ha hagut excessos de personalisme i hiperexposició” i va resumir la seua filosofia amb aquesta sentència: “La meua preocupació no és passar a la història, sinó passar a la memòria de les meues filles.”

Sobre el paper que la nova Paeria, amb un alcalde i un govern independentistes, pugui jugar en el procés, va ser molt prudent. Al ser preguntat sobre la possibilitat que se sumi a la iniciativa d’altres ajuntaments de penjar pancartes i símbols reivindicatius, es va limitar a assenyalar que “és un tema que en el seu moment ens plantejarem, però no és el que més em preocupa, no tinc una opinió formada”. I sobre la integració de la Paeria a l’Associació de Municipis per la Independència, va respondre que “encara no n’hem parlat”.

Pueyo, atenent els mitjans a la seu d’ERC diumenge a la nit al conèixer-se la seua victòria.

Pueyo, atenent els mitjans a la seu d’ERC diumenge a la nit al conèixer-se la seua victòria.MAITE MONNÉ

tracking