SEGRE

HOSTALERIA NORMATIVA

Restaurants, bars i pubs ja poden obrir fins a 45 minuts més

Les terrasses de bars proliferen a la ciutat de Lleida.

Les terrasses de bars proliferen a la ciutat de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els locals hotelers de Lleida, entre restaurants, bars o pubs, ja poden ampliar l’horari de tancament habitual, entre 30 i 45 minuts, totes les nits de la setmana fins al 15 de setembre, tal com estipula l’Ordre d’Horaris aprovada per la conselleria d’Interior de la Generalitat l’any 2011.

A més, des del passat dia 11 de maig i fins al 29 de setembre, per ordre de la Paeria, les terrasses poden obrir mitja hora més de dilluns a dijous, fins a la una de la matinada, mentre que el cap de setmana han de tancar a les dos, com és habitual.

La Paeria va estipular l’any passat que les terrasses podien obrir a l’estiu fins a la 1 de la nit

La Paeria va prendre la decisió d’allargar 30 minuts l’horari de les terrasses a l’estiu l’any passat, tot i que la Federació d’Hostaleria reclamava poder obrir una hora més entre setmana (fins a les 01.30 hores) i mitja en cap de setmana (fins a les 02.30 hores). I és que la llei d’Ordre d’Horaris de la Generalitat estableix que “l’horari de les terrasses i vetlladors és el mateix de l’espectacle públic o activitat recreativa, tret que s’estableixi a les respectives ordenances municipals un horari més restrictiu”, com passa a Lleida.

tracking