SEGRE

ELS NOUS AJUNTAMENTS LLEIDA CIUTAT

El Comú notifica a ERC que veu molt difícil un pacte tripartit a la Paeria amb JxCat

Pueyo i Postius, que gairebé donen per fet l’acord, animen Talamonte a sumar-s’hi

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú prefereix un pacte de govern a la Paeria només amb ERC i acords puntuals amb altres formacions (encara que només tindria 9 de 27 edils), mentre que tant els republicans com Junts per Catalunya Lleida opten per un tripartit format per les tres forces, que tindria majoria absoluta (15 regidors). Aquest és el resultat de la primera ronda de negociacions que ahir va iniciar l’alcaldable d’ERC, Miquel Pueyo, vencedor de les eleccions, per intentar formar govern. Sergi Talamonte, alcaldable del Comú, va argumentar que un govern amb JxCat “generaria moltes dificultats per plantejar polítiques per a una transformació real de la ciutat i hi hauria molts frens per arribar a acords programàtics”. “Volem un govern d’esquerres”, va remarcar, i va descartar totalment incorporar-hi el PSC perquè “són de dretes”. No obstant, va dir que no descarten “res” i que prendran la decisió en assemblea, després d’haver decidit de la mateixa manera la votació al ple d’investidura el dia 15.

Per la seua part, Pueyo segueix apostant per un govern “al més ampli possible” i considera que “la responsabilitat de la demanda social de canvi els hauria d’empènyer [el Comú] a prendre la decisió” d’entrar al govern, encara que va dir que “respectava” el seu procés de decisió. La número dos, Jordina Freixanet, va recalcar que “hem ofert formalment a JxCat Lleida i als comuns no només que ens donin suport a la investidura, sinó que es plantegin la possibilitat d’incorporar-se a un govern sòlid per als propers quatre anys”. Així mateix, els republicans van remarcar que els seus eixos principals són les polítiques socials, un ampli acord pels drets civils i polítics de Catalunya i un compromís amb el canvi.

El cap de llista de JxCat, Toni Postius, va mostrar disposició a entrar al govern, on també vol el Comú. “Creiem important que tingui la màxima estabilitat i amb el Comú hi hauria una majoria sòlida que ens permetria tirar endavant tots els canvis que necessita la ciutat”, va indicar, i va advocar a centrar-se en “els punts que ens uneixen”. “Per la nostra part no hi haurà línies roges”, va subratllar, i va explicitar la “tolerància zero amb qualsevol pràctica que no respecti la llei”, fent referència a l’exigència del Comú que JxCat es comprometi contra la corrupció i Joan Reñé no continuï com a diputat provincial. No obstant, va deixar la decisió en mans de la Diputació.

ERC es reunirà també aquesta setmana amb PSC, Cs, PP i també amb la Crida, que no va obtenir representació.

Ple d’investidura el dia 15 sense tenir un pacte de govern tancat Miquel Pueyo serà proclamat alcalde el dissabte 15, dia en què se celebrarà el ple d’investidura a la Paeria. Ni Junts per Catalunya Lleida ni el Comú van avançar si votaran els respectius alcaldables o bé Miquel Pueyo, però, en tot cas, el republicà no tindrà cap problema perquè si no aconsegueix la majoria absoluta durant la votació, serà proclamat automàticament alcalde (sense necessitat d’una segona votació), ja que és el candidat de la llista més votada el 26-M, quan va vèncer l’alcaldable del PSC, Fèlix Larrosa, per 81 vots. Així mateix, amb tota probabilitat Pueyo serà paer en cap sense tenir lligat el pacte de govern. Talamonte no veu prou temps fins al dia 15 per negociar-ho i aprovar en assemblea entrar-hi o no.

El Comú notifica a ERC que veu molt difícil

El Comú notifica a ERC que veu molt difícilMAITE MONNÉ

El Comú notifica a ERC que veu molt difícil

El Comú notifica a ERC que veu molt difícilMAITE MONNÉ

tracking