SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

El pare de la Nadia sortirà avui en llibertat al cap de 2,5 anys a la presó

Fernando Blanco, condemnat a 5 anys per l’estafa, ha complert el màxim legal de presó preventiva || El TSJC ha ordenat redactar una altra vegada la sentència

Fernando Blanco i Margarita Garau durant el judici a l’Audiència de Lleida el novembre passat.

Fernando Blanco i Margarita Garau durant el judici a l’Audiència de Lleida el novembre passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Blanco, condemnat amb la seua dona, Margarita Garau, per utilitzar la malaltia rara que té la seua filla Nadia per enriquir-se amb la captació de donacions, sortirà avui de la presó de Ponent després que hagi complert dos anys i mig de presó preventiva. És el límit establert al Codi Penal, ja que Blanco ha complert la meitat de la pena imposada per l’Audiència de Lleida, cinc anys de presó, per un delicte d’estafa agreujada, i no hi ha pròrroga possible per allargar la seua situació com a reu preventiu fins que la sentència sigui ferma.

La sortida de Blanco, que es preveu que sigui durant el dia d’avui, a l’haver vençut l’última pròrroga de la presó preventiva, arriba després que divendres passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordenés a l’Audiència de Lleida que redactés de nou la sentència per la qual va condemnar els pares de la Nadia.

Blanco no pot seguir en presó preventiva al complir la meitat de la pena imposada per l’Audiència

D’aquesta forma, el tribunal estimava part del recurs presentat per la defensa de Blanco i obliga l’Audiència a repetir la part de la resolució que correspon a les indemnitzacions de les víctimes de l’estafa per “falta de concreció”. Ara, el tribunal lleidatà haurà de detallar les persones i les quantitats que van donar a l’associació creada pels pares de la menor. No obstant, el TSJC va rebutjar la resta de recursos presentats per les defenses de Blanco i Garau i va avalar la condemna de cinc anys de presó per a ell i de tres anys i mig per a ella, ja que va assenyalar que hi ha múltiples proves que confirmen l’estafa. L’Audiència de Lleida va indicar a la sentència que els pares de la petita “van ordir un pla per obtenir donacions massives” basant-se en un propòsit “impostat”, ja que, va assenyalar el tribunal, la vida de la Nadia mai va córrer perill ni la van sotmetre a tractaments mèdics. Segons va considerar provat l’Audiència, l’estafa es va iniciar a través de l’Associació Nadia Nerea per a la Tricotiodistròfia i Malalties Rares de les Balears el 2009 i va continuar quan vivien a Fígols i Alinyà, a l’Alt Urgell. Els condemnats, segons el tribunal, van anar a diversos mitjans de comunicació per explicar la malaltia de la nena i van manifestar que necessitaven diners per sufragar “elevats costos de falsos tractaments i intervencions quirúrgiques a l’estranger”, que mai es van fer.

tracking