SEGRE

ELECCIONES

Rodamilans renuncia com a edil del PSC per la polèmica amb les cartes electorals a pacients

Argumenta que des de l’oposició no podrà culminar els seus projectes, i ara entrarà Joan Queralt

Xavier Rodamilans, durant la roda de premsa del PSC el passat dia 30.

Xavier Rodamilans, durant la roda de premsa del PSC el passat dia 30.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número quatre de la llista del PSC a la Paeria i edil electe, Xavier Rodamilans, va presentar ahir la renúncia a l’acta de regidor, quatre dies després de transcendir la segona carta en què demanava el vot que va enviar a una persona ja difunta que havia estat pacient seu. No obstant, el PSC va atribuir la renúncia de Rodamilans al fet que “a l’oposició no podrà culminar projectes socials de pes, com el pacte intergeneracional que es va començar a finals del mandat i el projecte Acadèmi@18”.

Les cartes en què Rodamilans demanava el vot als seus pacients les estan investigant tant el Col·legi de Metges de Lleida com l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (després d’una denúncia presentada per la Crida) i la conselleria de Salut i la família del segon afectat es planteja denunciar el cas davant de Protecció de Dades, la Junta Electoral o la Sindicatura de Greuges de la Paeria.

El cap de llista del PSC i alcalde en funcions, Fèlix Larrosa, va dir que a la reunió amb Rodamilans no van parlar de les cartes i va indicar que es tracta d’“un tema de canvi de xip”. “A la reunió del grup municipal que vam fer, jo vaig deixar clar que necessitava que tothom es pogués dedicar a treballar [a l’oposició] i fer un seguiment de l’acció del govern. Tots van dir que sí. Però ell ara ha fet una reflexió”, va argumentar, amb referència que manté l’activitat professional com a metge i que no podrà desenvolupar projectes de govern.

Larrosa va agrair la tasca de Rodamilans com a tinent d’alcalde de Polítiques per als Drets de les Persones, així com “el seu compromís amb el projecte socialista”. Rodamilans, per la seua banda, va expressar la seua voluntat de “seguir vinculat al projecte progressista que representa el PSC a Lleida” i va afegir que “a través de Fòrum Jaume Magre, continuaré treballant amb l’objectiu de proposar una nova agenda social per a la ciutat”.

La renúncia de Rodamilans representa la incorporació com a regidor electe de Joan Queralt, número vuit de la llista socialista i que va ocupar la regidoria d’Hàbitat Rural i Sostenibilitat des del mes d’agost passat, quan el llavors alcalde, Àngel Ros, va deixar l’alcaldia al ser nomenat ambaixador d’Espanya a Andorra i va quedar vacant una regidoria al ser Larrosa el nou alcalde.

tracking