SEGRE

POLÍTICA PAERIA

ERC agraeix al Comú el suport i insisteix en el tripartit

Pueyo i Romero confien en un govern de les dos forces i JxCat || Talamonte espera arribar a “un acord de mínims”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista d’ERC a les passades eleccions i pròxim alcalde, Miquel Pueyo, va reiterar ahir que la seua intenció és fer un govern tripartit amb Junts per Catalunya i el Comú després que aquests últims anunciessin que el votaran com a alcalde. El republicà els va agrair el seu suport i va dir que “la nostra intenció des d’un primer moment ha estat formar un govern estable amb JxCat i el Comú”, perquè “hi ha prou coincidència en els nostres programes per a això”. El president local d’ERC i membre de la comissió negociadora del partit, Josep Maria Romero, també va insistir que la prioritat és intentar aconseguir un acord tripartit amb el Comú i JxCat. Sobre l’exigència del Comú que per entrar en el nou govern és necessari que la Paeria no opti per cap bloc en el conflicte pel procés, va indicar que “de moment no ho valorem, mantenim la voluntat de no posar línies roges i tenim clar que amb el Comú coincidim en l’espai del 80 per cent dels catalans que defensa un referèndum d’autodeterminació”.

Finalment, va dir que no es marquen cap termini màxim per poder tancar les negociacions. “Els terminis els carrega el diable”, va concloure. Per la seua part, el cap de llista del Comú, Sergi Talamonte, confia que s’assoleixi “un pacte de mínims perquè es pugui formar un govern estable i fort, aquest és l’objectiu superior per sobre d’interessos partidistes”. Va considerar que la condició que va posar el Comú sobre el procés no generarà cap mena de problema a l’hora de buscar un acord de govern. “Tothom sap on són els límits i demanem responsabilitat. Ens sembla bé fer una comissió sobre l’1 d’octubre, però la proposta de JxCat de formar part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) seria crear tensió inútilment i no hi donaríem suport”, va recalcar Talamonte.

La Crida-CUP ofereix col·laboració a Pueyo “des dels carrers” La Crida per Lleida-CUP va dir ahir que el vot útil i el context polític a nivell nacional van ser els principals motius de la seua desfeta en les eleccions municipals, en què van passar de tenir dos regidors a quedar-se sense representació. La que era cap de llista, Rosa Peñafiel, va dir que “hem tingut un context nacional i municipal advers i, fins i tot, jo també podia haver fet alguna cosa més i assumeixo la responsabilitat que em toca”. Així mateix, va oferir mà estesa a Pueyo “per construir la república” i va dir que continuaran atents a les seues iniciatives polítiques i socials “des dels carrers”.

Talamonte i Pueyo es van reunir dilluns de la setmana passada.

Talamonte i Pueyo es van reunir dilluns de la setmana passada.MAITE MONNÉ

tracking