SEGRE

Arrenca la selectivitat a Lleida amb un increment d'alumnes

Jorge Luis Borges i Lola Pons, protagonistes a l'examen de Llengua castellana i Literatura

Alumnes abans d'iniciar les proves de la selectivitat al Campus de Cappont de la UdL.

Arrenca la selectivitat a Lleida amb un increment d'alumnesMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selectivitat ha arrencat a Lleida amb normalitat i amb un increment d'alumnes de gairebé el 10%. Mentre que l'any passat es van presentar a les proves d'accés a la universitat 1.868 alumnes, enguany s'hi han presentat 2.024. El coordinador de les proves d'accés a la Universitat de Lleida, Xavier Carrera, ha explicat que aquest augment "substancial" s'explica per l'increment d'estudiants que fa el segon de Batxillerat, l'augment del número d'aprovats i perquè alumnes andorrans poden fer els exàmens de matèries específiques a la Universitat de Lleida, a la Seu d'Urgell.

Dels 1.868 estudiants matriculats a Lleida, 1.716 són alumnes que han acabat aquest curs Batxillerat, 194 es presenten per lliure perquè volen millorar la nota o només s'examinen d'assignatures específiques i 114 són estudiants que provenen de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) i s'examinen d'alguna assignatura de la fase específica. En total hi ha nou tribunals a Lleida: cinc al Campus de Cappont, dos a l'ETSEA, un a la facultat de Medicina i un altre a la Seu d'Urgell. Precisament aquest tribunal de la Seu d'Urgell, on s'hi examinen 167 alumnes, és una de les novetats d'enguany. Per primera vegada els alumnes del sistema educatiu andorrà que volen examinar-se per incrementar la seva nota d'accés en matèries específiques ho poden fer al tribunal de la Universitat de Lleida ubicat a la capital de l'Alt Urgell, en comptes d'haver de baixar a Lleida.

Una altra novetat d'enguany és que l'alumnat de la Val d'Aran, que s'examina a la Universitat de Lleida, disposarà d'enunciats d'examen redactats en llengua aranesa en la matèria d'Història.

Jorge Luis Borges i Lola Pons, a l'examen de castellà

El primer examen de les proves de selectivitat ha estat el de castellà. La majoria dels alumnes han coincidit que la part més fàcil d'aquest examen ha estat la lectura, mentre que la més difícil ha estat la gramàtica. Tot i això, han reconegut que se l'esperaven més complicat i que ha estat "prou assequible".

El conte 'El disco' que Jorge Luis Borges va recollir a 'El libro de Arena' ha competit amb un article de Lola Pons, 'Lo que nadie quiere', publicat al diari El País, en la primera prova de les PAU, de Llengua castellana i Literatura. Els estudiants han pogut escollit una de les dues opcions i respondre preguntes, com per exemple, buscar sinònims de paraules com ''arredran'' o corregir frases amb faltes d'ortografia. En l'apartat d'expressió escrita, els estudiants han hagut de fer un text descriptiu de les possibilitats de compartir diferents aspectes de la vida a les xarxes socials, o un text argumentatiu sobre l'elecció de les carreres universitàries per motius ''vocacionals'', el tema que precisament tractava l'article periodístic d'aquesta opció (vegeu l'examen en PDF).

tracking