SEGRE

OCUPACIÓ AGRICULTURA

El síndic demana a la Paeria que atengui els temporers

Exigeix compromís a totes les administracions || El consistori proposa allotjar-los als municipis fructícoles en albergs

Una persona dormint a la plaça l’Ereta a començaments de mes.

Una persona dormint a la plaça l’Ereta a començaments de mes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va demanar ahir “un compromís a totes les administracions” per abordar l’acollida dels temporers i va instar la Paeria que “doni continuïtat a les millores d’atenció i acollida” dels treballadors de la fruita. Ho va fer a través d’un comunicat després que rebés “diverses queixes en les quals s’indicava que el consistori no atenia correctament les necessitats d’aquestes persones i que els serveis d’allotjament que se’ls oferien eren insuficients”.

Arran de les queixes, el síndic va demanar informació sobre les actuacions dutes a terme i els programes en matèria d’acollida de la Paeria, que li va respondre que es tractava d’“un fenomen inabastable només amb recursos locals”, opinió que també comparteix el síndic.

Per això, demana “una actuació coordinada i un imprescindible suport econòmic per tenir més allotjaments a través de la recuperació de línies de finançament a les entitats locals per a la construcció o habilitació d’allotjaments”. No obstant, també considera “indispensable” que la Paeria continuï donant atenció i assessorament als temporers.

Per la seua part, l’ajuntament va al·legar que el projecte d’atenció a temporers ha de ser “territorial i interinstitucional” i que hauria de ser la Generalitat qui reprengui els programes de construcció o habilitació d’habitatge. Assegura que això és necessari perquè des de l’any 2013 reben 7.000 euros de la Generalitat per a la campanya, quan el seu cost s’eleva en realitat fins als 150.000 euros, com l’any passat. Així ho van assegurar diferents fonts municipals, que van explicar que “la clau per eradicar la imatge de treballadors dormint al carrer ha de ser l’allotjament als municipis productors de fruita en albergs d’entre 40 i 80 places amb serveis i instal·lacions dignes amb l’ajuda de les diferents entitats”. En aquest sentit, l’ajuntament va mostrar la seua predisposició a col·laborar i va dir que reforçaran amb cinc persones més l’equip per identificar els treballadors de la fruita que dormin al carrer i atendre’ls.

tracking