SEGRE

POLÍTICA INVESTIDURA

A punt el pacte perquè Pueyo sigui alcalde per majoria

Miquel Pueyo.

Miquel Pueyo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC, JxCat i el Comú tancaran entre avui i demà el pacte d’investidura perquè Miquel Pueyo pugui ser elegit dissabte nou alcalde amb els vots de les tres formacions. Tal com va avançar ahir SEGRE, aquest acord li permetrà ser investit en primera votació per majoria absoluta, amb 15 vots, un més dels necessaris. Pueyo ja tenia assegurada l’elecció com a candidat de la força més votada al no haver-hi cap alternativa que pogués sumar majoria absoluta, però d’aquesta manera es reforça la imatge d’un canvi a la Paeria.

Ahir, l’assemblea local d’Esquerra Republicana va aprovar per unanimitat el document d’acord d’investidura redactat a partir de les demandes de Junts per Catalunya i el Comú. En aquest sentit, el partit va destacar que “recull totes les qüestions prèvies necessàries per poder obtenir el suport de les dos formacions”. El seu president local, Josep Maria Romero, va afirmar que “expressa els grans eixos de govern per fer possible aquest canvi a la ciutat”. Va afegir que les tres formacions coincideixen en la necessitat d’un procés de regeneració democràtica i transformació de la ciutat a partir de valors republicans, transparència, sostenibilitat i justícia social. No obstant, va remarcar que és un acord només d’investidura, i que a partir de dissabte començaran les negociacions per al govern.

Quinze vots Són els que tindrà Pueyo per ser elegit alcalde, un més dels 14 que donen la majoria absoluta

El cap de llista del Comú, Sergi Talamonte, també va dir ahir que cal anar pas a pas. “Primer la investidura, i quant al pacte de govern, ja ho veurem”, va manifestar. Està previst que Esquerra i el Comú firmin avui l’acord d’investidura i demà ho facin Esquerra i Junts per Catalunya.

Pel que fa a a les negociacions per formar govern, és previsible que republicans i JxCat no tindran grans problemes per posar-se d’acord, però caldrà veure si les bases del mateix inclouen les condicions que el Comú considera indispensables per participar-hi.

Inicialment, el Comú va indicar que no tenia voluntat de participar en un govern juntament amb els exconvergents i va proposar un govern en minoria format pels seus dos edils i els set d’Esquerra, però diumenge va acordar explorar un pacte tripartit.

tracking