SEGRE

HABITATGE PROJECTE

Universitaris busquen llogar casa a Lleida pagant amb obres

Nou projecte de masoveria urbana a la ciutat || Denuncien que a Lleida hi ha més de cinquanta edificis que es troben buits

Membres de Cal Cactus i de La Llavor, que aposten per un model de masoveria urbana.

Membres de Cal Cactus i de La Llavor, que aposten per un model de masoveria urbana.M.MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set joves universitaris busquen un edifici buit i en mal estat a la ciutat per rehabilitar-lo a canvi que el propietari els en cedeixi l’ús sense pagar lloguer.

El projecte es diu masoveria urbana i ja n’hi ha un en marxa a Lleida des de fa més d’un any per part de deu joves més, que es diuen La Llavor, a la plaça de la Sal. “El lloguer és car i, com a joves i estudiants que som, no tenim gaires recursos”, expliquen l’Aina, l’Adrià, el Joan, l’Oriol, l’Adela, el Ton i l’Eudald, que es denominen Cal Cactus, i defensen que “per poder fer front a la necessitat bàsica de l’habitatge fa falta buscar altres vies alternatives a la compra o al lloguer, que en molts casos es tradueix en l’abandonament de blocs”. De fet, afirmen que a Lleida “hi ha més de 50 edificis buits, per la qual cosa volem donar vida a aquests espais morts amb la masoveria urbana”.

Des del mes de febrer que parlen amb diferents propietaris de blocs, però ara per ara no han tingut sort, ja que la majoria són de bancs i aquest tipus de projecte no els interessa. Assenyalen que amb un alcalde d’ERC a la Paeria, “confiem que el nou govern ens ajudi, ja que la masoveria forma part del programa dels republicans”.

tracking